Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF historiskt degraderade

Sundvalls DFF gjorde första målet någonsin i Elitettan i premiären mot Öster.
De blev även första lag någonsin att åka ur samma serie.
– Det är klart att det är tungt, säger tränaren Fredrik Carström.

När Mona Fahlberg nickade in 1–0 för SDFF mot Öster i premiäromgången av Elitettan i våras innebar det första målet någonsin i serien.

Drygt fem och en halv månad senare blev SDFF historiska på nytt när de som första lag åker ur den nya serien.

– Det kändes tyngre efter matchen mot Djurgården, det var då vi åkte ur. Men det är klart att det är tungt nu, säger Fredrik Carström.

Chanserna att klara sig kvar i Elitettan inför matchen mot QBIK var minimala för SDFF. Och när det blev förlust mot QBIK så står det helt klart att det blir en omstart i division I.

– Vi visste att det skulle krävas ett under efter Djurgårdsmatchen, det var där vi tappade chansen, säger Carström.

Det var annars SDFF som inledde matchen bäst och hade ett par kanonlägen i inledningen av matchen, men utan att göra mål.

I stället kunde hemmalaget ta ledningen efter 21 minuter innan de fastställde slutresultatet med dryga kvarten kvar att spela.

– Vi gör ändå en bra match. Vi pratade mycket om individuella insatser innan matchen och vi fick se det vi ville, säger Carström.