Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF letade målvakt i Sverige – fann biokemisten Megan Kufeld i USA

Sundsvalls DFF har hittat sin målvakt:
Megan Kufeld, 23, från University of Washington Huskies.
En lång biokemist som har vandrat genom USA:s ungdomslandslag från 14 års ålder.

Därmed står nykomlingen i Elitettan med tre målvakter.

Megan Kufeld, Jenny Nilsson och Moa Altin Elfving.

Läs mer: Sundsvalls DFF letar målvakt utomlands

– Det var så vi ville ha det från början och vi vågade heller inte chansa när Moa fick tid för operation för sitt finger, men nu kanske hon ändå inte kommer att operera sig, säger SDFF:s Elisabeth Leidinge och fortsätter:

– Men konkurrensen kommer att vara fri, även om vi naturligtvis kommer att hitta matchmiljö åt alla tre.

Kalifornienfödda Kufeld har gått genom USA:s ungdomslag från U14 upp till U23 och har även representerat Seattle Sounders i USL W-League.

– Lägger vi krut på att ta hit en målvakt så måste hon vara bra. Vi har sett henne på dvd och enligt de kontakter vi har och de intryck vi har fått så är det en lång målvakt med fin teknik och bra spelsinne, säger Leidinge.

– Dessutom verkar det vara en tjej som är duktig på att ta hand om sig och på att planera. Hon har studerat till biokemist, som jag förstår.

SDFF hoppas att hon landar i Sundsvall i början av mars.

– Jag vill ju helst ha svenska målvakter, jag till och med jobbar med ett sådant projekt, så här säger jag emot mig själv. Vi har försökt men inte lyckats få hit någon och den här säsongen är viktigt för oss. Vi vill ju hänga kvar i Elitettan för att sedan kunna etablera oss, säger Leidinge.

Truppen i stort närmar sig sitt slutgiltiga utseende.

Kvar på önskelistan finns en central mittfältare – gärna Jonna Wistrand.

– Som jag sa, vi vill inte pressa henne, men dörren är öppen. Eller det finns ingen dörr, bara ett förhänge som Jonna kan dra undan om hon känner för det, säger Leidinge.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android