Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF målade tio gånger om i DM-finalen

Det blev aldrig någon spänning i DM-finalen mellan SDFF och Alnö IF.
De förstnämnda gjorde nämligen fem mål på en halvtimme, och ytterligare fem innan det var över för en 10–1-seger.
– Vi behöver inte driva på något, tjejerna gick in för det här, säger tränaren Kenneth Svensson.

Annons

Sundsvalls DFF är klara seriesegrare i division I norra Svealand medan Alnö slutade tvåa i sin division II södra Norrland.

Under onsdagskvällen möttes de två i DM-finalen inför 35 personer på Norrporten Arena, och det var SDFF som visade att de till vardags spelar i en högre division.

Efter en trevande inledning kunde Isabelle Norberg runda Alnömålvakten och lägga in 1–0 efter tolv minuter. Sedan rann det på i strid ström och 20 minuter senare stod det 5–0 på resultattavlan.

– Vi vet ju att vi är bättre än Alnö, men tjejerna gick in seriöst för det och de ville gå in hårt. Vi behövde inte driva på något alls, säger Kenneth Svensson.

I den andra halvleken fortsatte SDFF att trumma på och bara tre minuter in i den kunde Jenny Nordenberg springa sig lös och rulla in matchens sjätte mål. Vänsterbacken Ida Markström skickade sedan in sitt andra för kvällen innan Alnö reducerade.

Det genom Linnéa Cantzler som utnyttjade att målvakten Moa Altin Eflving tappade fotfästet i sin utrusning.

Innan den andra var över hade SDFF sedan gjort ytterligare tre, däribland Jenny Nordenbergs tredje för kvällen, för att slutresultatet skulle bli 10–1 i deras favör.

– Vi vill ju ha med oss en positiv känsla in i kvalet. Sedan var det bra också för att alla fick spela. Vi hade Ida (Brännström) och Emma (Svärd) borta, men vi hoppas att de är tillbaka i kvalet. Men samtidigt har vi hård konkurrens om platserna, vilket är en orsak till att vi har gått så bra. Vi har inte tappat några spelare, som motståndarna har gjort, säger Kenneth Svensson.