Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF-målvakten: "Det är en besvikelse"

SDFF-målvakten Moa Altin-Elving har hållit elva nollor och vant sig vid att mest ta hand om hemåtpassningar och några hörnor.
Men mot Täby fick hon det svettigt.
Inte bara på grund av sensommarvärmen.
– Deras anfallsspel är det bästa vi möter i den här serien, säger Altin-Elving efter 2–2.

I och med poängtappet på Norrporten Arena så tappade Sundsvalls DFF också serieledningen i division I norra Svealand.

– När vi inte tar tre poäng på vår hemmaplan är det alltid en besvikelse och det är surt eftersom det är så tajt i tabelltoppen, säger Moa Altin-Elving.

Målvakten är mitt i en speciell säsong.

Inför den 16:e omgången hade SDFF bara släppt in fem mål och Moa Altin-Elving hade hållit nollan elva gånger.

– Det flesta matcherna har jag nästan inte haft något alls att göra. Det har varit ett underbart försvarsspel, säger hon.

SDFF har vunnit vissa matcher med tvåsiffrigt i såväl serien som Svenska cupen och DM.

– Det är väl inte de roligaste matcherna man har spelat som målvakt direkt. Då kanske jag har fått ta emot något hemåtpass och någon hörna ...

Då blir träningarna mer utvecklande och utmaningen på matcherna blir att hålla fokus trots få ingripanden.

– Ja, jag får se till att få så bra träningar som möjligt och så måste jag ju vara beredd på allting ändå även på match, säger hon,

SDFF enda förlust den här säsongen kom mot Täby i våras. På lördagen stod Stockholmslaget för motståndet igen – och det blev ett nytt poängtapp.

– Nu har Täby gjort fyra av de sju mål som vi har släppt in. De har många farliga spelare framåt och spelar aggressivt och hugger på allt. Samtidigt blottar de sig bakåt, men det utnyttjade vi inte i dag, säger SDFF-målvakten.

i 79:e minuten rullade gästerna in kvitteringen till 2–2.

Tränaren Kenneth Svensson:

– Jag är ändå nöjd med prestationen, men vi skapar tillräckligt med lägen för att avgöra den här matchen. Hade vi gjort 3–1 så hade Täby vikt ned sig, säger Svensson.

Att SDFF tappar serieledningen med sex matcher kvar tar han med ro.

– Jag stressar absolut inte upp mig. Vi möter dessutom Gustafs (nya tabellettan) på hemmaplan framöver, säger Kenneth Svensson.