Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF nollade på nytt

SDFF förlorade med 3–0 mot LB07 på bortaplan

Elfte gången på 18 matcher som SDFF gått mållösa från en match.

– Vi når inte upp till vårt max, säger SDFF-tränaren Patrik Jonsson.

Sundsvalls DFF åkte på en ny tung förlust i Elitettan.

Detta trots att de hade nyförvärven Kacey Richards och Renae Cuellar i startelvan. Den senare blev under fredagen uttagen i Mexikos trupp till träningsmatchen mot USA den 3 september.

– De gjorde klart godkända debuter. Renae är delaktig och skapar mycket. Kacey spelar vänsterback och hade en bra spelare mot sig, men hon gör det bra, säger Patrik Jonsson.

Det började tungt för SDFF som i den tolfte minuten släppte in matchens första mål. Detta då Emma Skäremo kunde göra 1–0 till LB07. Elva minuter senare fick SDFF-målvakten Josefin Halvarsson på nytt hämta ut bollen ur nätmaskorna efter att Michaela Johnsson gjort 2–0 till hemmalaget.

Därefter åt sig SDFF in i matchen och hade bland annat ett friläge från Cuellars sida och en straffspark från Linda Sjödin. Bägge lägena brändes dock.

– Vi hade stora problem under de första 25–30 minuterna, och det också då som de kunde göra två mål. Vi mötte ett taggat och ett riktigt bra lag, säger Jonsson.

I mitten av den andra halvleken slog Johnsson till igen när hon fastställde slutresultatet till 3–0 i LB07:s favör. Något som SDFF inte förmådde att replikera.

– När de gör 3–0 så handlar det bara om att hålla nere siffrorna, säger Jonsson.

Vad pratade ni om inför andra halvlek?

– Vi pratade om att fortsätta som vi hade avslutat den första. Och att nästa mål blir viktigt och det var det vi jagade.

SDFF fick även se mittbacken Linda Åhlund utgå med en ny knäskada. Även målvakten Josefin Halvarsson ådrog sig en knäskada, men hon kunde fullfölja matchen.

– Det är oklart hur allvarliga de båda knäskadorna är, säger Jonsson.