Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF:s sköna besked i bortapremiären

/
  • Emma Svärd hade en bra dag i Växjö, hon låg bakom SDFF:s alla mål – även Linda Sjödins straff – men gjorde inga själv.

Det var en lång resa till Växjö och Östers IF. Men SDFF vände hemåt med tre gjorda mål och tre poäng.

– Det var ett styrkebesked för oss själva också, det har varit lite oroligt, säger Ida Brännström.

Annons

Just Ida Brännström fastställde slutresultatet 3–0 i matchens sista minut, men det var Emma Svärd som var SDFF:s starkaste spelare för dagen. Hon gjorde lite vad hon ville med motståndarna p sin kant, fixade en straff och slog inlägg som fixade målen – också vid Brännströms 0–3. Inlägget landade hos Madeleine Pettersson som spelade fram Ida.

– Svärd var suverän i dag, hon slog hur bra inlägg som helst, säger Ida Brännström.

En del premiärnerver präglade spelet inledningsvis och till en början höll lagen jämna steg, båda Östers IF och SDFF skapade en del utan att det blev riktigt farligt. Men sedan bjöd Sundsvall på ett fint anfall med fart där Linda Sjödin spelade ut bollen till Svärd som slog ett inlägg till Mona Fahlberg som satte pannan till.

– Det var riktigt kul att se att Mona Fahlberg tog duellen och tog hand om den där bollen och gör ett nickmål, säger tränare Patrik Jonsson.

Med ett mål försvann kanske premiärnerverna, men det var inget resultat att spela på.

– Det var skönt att få ledningen, men 1–0 är inte mycket så vi fortsatte att trumma på, samtidigt som vi spelade väldigt bra i defensiven och vi tog för oss mer och mer, säger Ida Brännström.

Matchbilden häll i sig in i andra halvlek då Emma Svärd dribblade nere vid kortlinjen, fälldes och fick straff. Linda Sjödin stegade farm och satte den säkert. Brännström fick avsluta målkalaset.

– Det var ett styrkebesked för oss själva också, det har varit lite oroligt i truppen och mycket snack om tappade spelare, säger Brännström.

Tre poäng på kontot gillar också tränare Jonsson.

– En bra start betyder alltid mycket. Vi var fortfarande lite besvikna över fjolåret när säsongen drog igång, vi har fått in en del nya och sen seger hjälper till att stärka sammanhållningen.

SDFF:s omstart kan också bli en fördel i Elitettan tror Ida Brännström.

– Det är ingen som räknar med oss, vi har ingen press och kan slår ur underläge, det är ganska skönt. Men nu har vi visat oss själva att vi är ett lag att räkna med, säger hon.

Tre mål, med tre olika målskyttar är inte heller fel.

– Vi gör målen med lite olika varianter, det känns jättebra. Vi gör en väldigt bra match och får ett kvitto på att vi är rätt ute.

3 Emma Svärd

2 Linda Sjödin

1 Mona Fahlberg

Annons