Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF utan Löfqvist tappade poäng och missade serieledningen

Med Ellen Löfqvist på landslagsäventyr missade Sundsvalls DFF chanser i mängder. Då missade laget även att gå upp i serieledning.
– Vi brände tre-fyra frilägen, säger tränaren Kenneth Svensson.

Borta mot mittenlaget Djursholm var det ett SDFF som startade höstsäsongen utan sin landslagsprofil Ellen Löfqvist. 17-åringen spelar final i U19-EM mot Spanien på måndagskvällen och hennes lag såg ut att kunna ta tre poäng och ta över serieledningen från Gamla Upsala.

Flera chanser skapades men effektiviteten uteblev. Angelica Lindholm Forsell och Ida Brännström hade fina lägen som inte resulterade.

– Vi var det bättre laget och hade ett stort bollinnehav. Det var en gammal och sliten konstgräsplan så vi fick inte det rätta flytet i passningsspelet. Hade de där chanserna suttit hade det blivit annorlunda, säger tränaren Kenneth Svensson.

Man tog ändå ledningen genom Angelica Lindholm Forsell som satte ett friläge efter en halvtimme. Tio minuter senare kvitterade Djursholm på en hörna.

– I halvlek kände vi ändå att vi skulle ta det. Vi skapade jättemånga chanser i andra men effektiviteten var inte den bästa. Sista kvarten var de trötta och slog bara bort bollen, säger Svensson.

Han tycker att laget förtjänade ett segermål och ger beröm till Jonna Wistrand som fick klara sig utan Ellen Löfqvist på mittfältet.

– Ellen en bra spelare som inte var med. Vi gläds åt hennes framgångar och följer henne i laget, säger Svensson.