Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet – Annie Svedin lägger skridskorna på hyllan: "Har väldigt många personer att tacka"

En lång karriär har kommit till sitt slut.
26 år gammal lägger Modobacken, Annie Svedin, skridskorna på hyllan.
– Jag ser fram emot att fokusera till hundra procent på skola, familj och vänner, säger backen.

Annons
Foto: Bildbyrån.Annie Svedin

Från starten i moderklubben Timrå IK har Annie Svedin hunnit med mycket. OS och landskamper med Damkronorna, spel i SDHL med Sundsvall Hockey och Modo Hockey, samt spel i collage.

Men nu är karriären över och skridskorna åker upp på den berömda hyllan.

– Jag har väldigt många personer att tacka idag och ser vi till tränare och ledare är det många som betytt mycket för mig i min utveckling som både spelare och människa. En jag speciellt vill lyfta fram är Ante Karlsson. Jag hade honom som tränare när jag spelade med killarna i Timrå och han är verkligen en person som har etsat sig fast hos mig. En mycket kunnig tränare och en ännu bättre person, säger Annie Svedin till Modo Hockeys hemsida.

Till klubbens hemsida berättar Svedin att beslutet har vuxit fram under en längre tid och att den största anledningen är att motivation saknas.

– Jag känner att jag lagt ner väldigt mycket energi och engagemang på ishockey som jag aldrig kunnat göra under så lång tid utan stödet från min pojkvän, där vi har varit särbos under totalt sju år. Jag vill inte formulera det som att jag slutar utan mer att jag går vidare till annat. Det är många som säger till mig att det kommer kännas konstigt när nästa säsong drar igång. Samtidigt blir det vad man gör det till och jag ser fram emot att fokusera till hundra procent på skola, familj och vänner.

Annie Svedin studerar just nu till socionom och har tre terminer kvar innan hon kan ta sig examen.

Mer läsning

Annons