Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Boorks vikthets fick ishockeyspelare att sluta: "Ångest vid varje måltid"

Jenni Asserholt lämnade Damkronorna för drygt ett och ett halvt år sedan.
I ett intervju med Radiosporten berättar hon varför – på grund Leif Boorks tjat om vikt.
– Jag tappade lusten att försöka komma tillbaka till landslaget, säger Asserholt till Radiosporten.

Annons
Foto: Bildbyrån.

Jenni Asserholt saknades i Damkronornas OS-trupp till Sydkorea. Bara ett par dagar innan spelen startade blev ishockeyspelaren mamma till en liten dotter.

Men det var långt innan som Asserholt tog beslutet att lämna det svenska landslaget.

I en intervju med Radiosporten berättar hon om en pågående vikthets, av dåvarande förbundskapten Leif Boork, som gjorde att hon tappade både lusten och motivationen.

– Det blev en siffra på en våg. Det var det där det handlade om. Han (Boork) var på mig ganska hårt om att det här behöver du fixa till. Där nånstans började jag tappa lusten att försöka komma tillbaka till landslaget, säger Asserholt till Radiosporten och fortsätter:

– Jag kan ta allt kring det spelmässiga på isen. Men att höra det gång efter gång varje månad i tre år, under så lång tid, så kände jag att där fick det vara stopp för min del, säger Asserholt.

Boork bekräftar, i en annan intervju med Radiosporten, att han har pratat om vikt med Jenni Asserholt, men menar att det inte hände särskilt många gånger.

– Jenni gick upp ungefär 10 kilo under den här perioden när jag var med, framförallt under sista åren då hon också drog på sig skador. Eftersom ingen annan tog upp det så såg jag det som min uppgift som ansvarig huvudtränare att ta upp det, säger Boork.

För Jenni Asserholt blev det oavsett för mycket och hon valde att lämna Damkronorna.

– Det var en tuff tid. Jag tränade mer än någonsin. Men sen blev det nästan ångest vid varje måltid. Så fysiskt såg jag nog bättre ut i form än vad jag någonsin varit, men mentalt så var jag ju helt ihopslagen nästan, säger Asserholt.

Mer läsning

Annons