Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se drömmålet från Wildcats kanadensiska nyförvärv: "De vill att jag ska vara en toppspelare"

Från den kanadensiska universitetsligan CIS hämtar Sundsvall Wildcats in forwarden Kendra Broad.
En forward som vet var målet är beläget.
– Broad är en ledargestalt och en målskytt av rang, säger Håkan Sundkvist från Wildcats sportsektion.

Annons

Se Kendra Broads drömmål i spelaren ovan.

Sundsvall Wildcats lagbygge fortsätter att ta form, och nu står det klart att laget får förstärkning från Nordamerika. Från universitetslaget Western Mustangs, som representerar University of Western Ontario, hämtar de in 25-åriga forwarden och högerskytten Kendra Broad.

Broad stod för nio mål och lika många assists på 18 matcher för Mustangs förra säsongen, men bara säsongen innan var hon femte bästa målskytten i hela CIS med sina 15 mål. Säsongen 2014–15 vann också Mustangs och Broad ligan. Broad passade även på att göra ett drömmål på straff där hon läckert sprättade upp pucken högt bakom målvakten, men klubban mellan sina egna ben.

Nu väntar allts spel i Wildcats.

– Dom förväntar sig att jag ska vara en av deras toppspelare. Jag vill hjälpa laget, passa in och insupa kulturen. Jag har aldrig varit i Europa, så det är klart att jag är lite nervös, men jag tror att hela upplevelsen kommer bli fantastisk, säger Broad till Your Sports News.

Och Wildcats är helt klart nöjda över att ha knutit till sig forwarden, som de försökte värva redan under förra säsongen

– Jag tog kontakt med Kendra redan i slutet av januari för att höra om hon kunde komma över och spela kvalserien med oss, men hon var då mitt uppe i sina studier för att i maj avsluta sin masterexamen vid University of Western Ontario. Vi fortsatte hålla kontakten och presenterade en bra helhetslösning vilket gjorde att hon nu är klar för spel kommande säsong, säger Håkan Sundkvist i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har arbetat hårt för att få hit Kendra så det är verkligen roligt att hon valde spel med oss när vi vet att det till exempel var i konkurrens med klubbar från Tyskland, Schweiz, Österrike och även från Toronto Furies i den kanadensiska damhockeyligan CWHL.

Samtidigt som Broad spelar ishockey kommer hon att jobba på en skola i Sundsvall som idrottslärare.

Se höjdpunkter från säsongen 2014–15 och en intervju med Broad här.

Mer läsning

Annons