Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Damkronorna krävde förbundskaptenens avgång efter petningen

Leif Boorks val att peta Emma Eliasson ur landslaget rörde upp heta känslor. Enligt uppgifter till NSD krävde spelarna att förbundskaptenen skulle avgå. Bland de spelarna som skrev under brevet fanns flera av de allra tyngsta namnen i dagens Damkronorna.

Annons

Sprickan mellan Damkronornas förbundskapten Leif Boork och backen Emma Eliasson, som utsågs till årets bästa spelare i svensk damhockey under den gångna säsongen, är väldokumenterad vid det här laget. Under fredagen berättade tidningen Norrländska Socialdemokraten att det var Eliassons svar på en utvärdering som låg till grund för petningen.

Och nu kommer nya uppgifter om stämningen i Damkronorna efter förbundskaptenens beslut.

LÄS MER: Uppgifter: Hemligt dokument bakom sprickan i Damkronorna

Enligt NSD ville ett flertal spelare i Damkronorna få till stånd ett krismöte med landslagsledningen, efter att de först haft ett eget möte utan ledarna. Något möte mellan spelarna och ledningen blev det däremot aldrig. Istället fick spelarna skicka in ett mejl till förbundet något de sedan också gjorde.

I det mejlet framförde de sin oro för situationen och sina åsikter om förbundskaptenen Boork och det som hänt. De ställde också ett ultimatum där tio av de allra största namnen hotade med att inte spela något mer i landslaget om inte Boork lämnade sin post.

Trots det anordnades inget möte, utan istället inledde de en övertalningskampanj för att få spelarna att stanna istället för att entlediga Boork från sin post uppger NSD.

Mer läsning

Annons