Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Hemligt dokument bakom sprickan i Damkronorna

Sprickan mellan Emma Eliasson och Leif Boork rörde upp starka känslor i Hockeysverige. Enligt uppgifter till NSD är det en utvärdering efter säsongen som ligger till grund för sprickan. "Jag har inga kommentarer" säger Eliasson till tidningen.

Annons

Damkronornas förbundskapten, Leif Boorks, beslut att peta Luleåbacken Emma Eliasson från landslagstruppen med motiveringen "Hon har lite mer att lära när det gäller defensiven. Och kanske mer att lära när det gäller att se helheten i vad som gäller när man är med i ett lag" skapade en storm i Hockeysverige. Speciellt med tanke på att han bara månaden tidigare varit med och utsett Eliasson till årets hockeytjej och samtidigt sagt att "Emma är en av de spelare vi bygger landslaget kring den kommande tiden".

Enligt uppgifter till NSD är orsaken till sprickan de svar som Eliasson lämnade in på en utvärdering Boork tagit initiativ till efter förra säsongen.

– Jag har inga kommentarer till det. Jag vill inte prata om det här i media, säger Eliasson till NSD.

Leif Boork petade Emma Eliasson ur landslagstruppen, kort efter att han sagt att hon var en av de spelare han ville bygga sitt landslag runt.

Det vanliga är att landslagsspelarna efter säsongen får svara på en utvärdering som Svenska ishockeyförbundet skickar ut där spelarna får svara anonymt, och förbundskaptenen har inte tillgång till svaren.

Den utvärdering som alltså ska ligga till grund för sprickan mellan Boork och Eliasson är inte den förbundet skickat ut, utan Boorks egna.

En utvärdering som hockeyförbundet inte känner igen.

– Jag har aldrig hört talas om det. Det är ingenting jag känner till och verkar mycket konstigt. Vi gör utvärderingar efter VM som sköts av förbundet och det är anonyma utvärderingar som Leif Boork inte har tillgång till, säger Lars-Henry "Putte" Köhler till NSD.

Mer läsning

Annons