Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se bilder från den dramatiska matchen

Anton Lander satte 1-0 och Anders Lindbäck spikade igen i målet. Då tog Timrå IK tre poäng borta mot Luleå i grundseriens sista match - och fixade en slutspelsplats.

Annons

ST:s fotograf Mathias Johansson och reporter Maria Nordström är på plats i Luleå.

Första perioden:  Jämnt och båda lagen har svårt att fixa riktigt heta lägen. Bästa i TIK kommer när Pärssinen får en "pass" av domarens skridsko och skickar över pucken till en fri Lander. Men Modig i Luleåmålet var med. På förhand var det mycket snack om tvillingarna Abbott och de är offensiva hot i Luleå samtidigt som de gruffar lite med landsmännen i TIK; kanadensarna Corso och Sonnenberg. Efter 18.00 lämnar TIK-backen Skogs planen efter att åkt med huvudet före i sargen efter en tackling av Cam Abbott. En utvisning i perioden, och den tillföll Luleå. TIK lyckades dock inte skapa mycket.

Andra perioden: Skogs är tillbaka i spel nu. Stort Luleåtryck och som tur är för TIK så storspelar Anders Lindbäck i kassen. Luleå har två power play (TIK inget) och skapar även där. 15-7 i skott till hemmalaget. Timrå har en del lägen, främst skapade av förstafemman, men det är klart närmare 1-0 än 0-1.

Tredje perioden: Är igång. TIK fick power play efter 4.13, lagets andra i matchen. Inte heller denna gång hände mycket. Men strax efter slår Timrå till. 6.29 in i perioden passar Meunier till Lander som sätter 0-1 högt till vänster om Modig. Efter 14.16 åker Sonnenberg ut och Luleå pepprar Lindbäck med skott, varav flera riktigt bra. Men TIK-keepern vägrar släppa pucken förbi sig och lagkompisarna krigar framför honom. Luleå tar ut målvakten islutet och pressar för en kvittering, men Lindbäck är sanslös.  

Inför match: Strax efter klockan sex intog Timråfansen Coop Arena. Ett helt gäng äntrade då bortasupportrarnas ståplatsläktare.

Pär Styf saknas i Timrås laguppställning. Backen skadade foten mot Djurgården i torsdags och haltade efter matchen. Han intygade dock så sent som i går att det ändå skulle bli spel, men smärtan var för stor.

TIK ändrar därför om i backparen, som ser ut som följer: Sebastian Erixon, Mattias Karlsson - Tomas Skogs, Petr Caslava - Eric Moe, Elias Granath. Extra back är Fredrik Sonntag.

Kedjorna är sig dock lika: Martin Sonnenberg, Daniel Corso, Magnus Pääjrävi-Svensson - Björn Svensson, Gabriel Karlsson, Fredrik Hynning - Laurent Meunier, Anton Lander, Timo Pärssinen. Anton Axelsson och Kirill Starkov utgör ett extra forwardspar.

I Luleå sades det i går att Pierre Johnsson inte skulle kunna spela, men backen står med i laguppställningen. Däremot saknas en sjuk Jonathan Hedström.

Annons