Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se bostäderna som flest personer klickat sig in på

Läget, skick, pris och snygga bilder. Det är några faktorer som kan skapa en riktig klickraket på Hemnet enligt några mäklare i Sundsvall. Just nu toppar en villa i Granlo listan.

På listan över de tio mest klickade objekten på Hemnet under den senaste veckan syns ett vinnande koncept: Villor i populära närområden till Sundsvall. I toppen ligger en villa i Granlo och den har 3584 sidvisningar. Anna Lundqvist på Fastighetsbyrån är mäklare för objektet och hon har sett en tydlig ökning på antal visningar på objekt på Hemnet bara under ett års tid.

– Sedan ifjol har klicksiffrorna ökat avsevärt. De mest klickade objekten låg då på runt 1500-2000 visningar, inte upp mot 4000 som nu, säger Anna Lundqvist, mäklare på Fastighetsbyrån.

Vad som ligger bakom denna ökning tror hon är det låga utbudet som råder nu, och att efterfrågan är stor. Och vad som gör att vissa objekt klickas mer än andra tror Anna Lundqvist handlar om en kombination av läge, skick och pris.

– Centrala lägen lockar och att husen är fräscha och nyrenoverade hjälper. Sedan är känslan av att man får mycket hus för pengarna viktig, säger hon och fortsätter:

– Exempelvis så är det inget som måste göras med villan på Frodevägen mer än kanske ytskikt för att skapa sitt egna personliga boende. Jag tror att det har en stor del i varför den toppar klicktoppen.

John Olsson på Länsförsäkringar fastighetsförmedling delar Anna Lundqvists uppfattning om att utbudet är så pass litet att varje objekt har ett större tryck. Även han ser att många drar sig åt de husen som är fräscha och att renoveringsobjekten inte längre är så populära.

– Förr ville man göra allt själv, nu ser jag en förändring i att många tycker det är bättre att köpa ett hus som redan är renoverat, säger John Olsson.

Utöver bostadsjakt, varför tror du man klickar sig in på objekten?

– Många klickar nog sig in bara av människans naturliga nyfikenhet, man är nyfiken på hur det ser ut hos grannen eller bara dagdrömma om drömbostäder, säger John Olsson och forsätter:

– Hemnet och Blocket bostad har fört människor närmre bostadsmarknaden. Allt är numera bara ett klick borta och jag tror många har det som nöje att se fina boenden.