Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se den unika villan som är Sveriges mest klickade på Hemnet: "Det gör ont att sälja"

I Bomhus i Gävle ligger villan på över 200 kvadratmeter som är det mest klickade objektet på Hemnet. "Det gör jätteont att behöva sälja det", säger Gittan Vagerstam som äger huset.

Annons

Med sina marmorgolv, takhöjd på 7,5 meter och stora partier med glas, sten och betong utmärker sig villan i Bomhus från alla andra bostäder i området. Dess unika utseende har lockat till sig många nyfikna när det nu ligger ute till försäljning. I skrivande stund är huset det mest klickade på Hemnet i hela Sverige.

Tv-klippet: Därför flyttar Gittan nu ifrån sitt drömhus

Huset har en vidunderlig utsikt över hela Gävle där det ligget på sin höjd och flera olika uteplatser i trädgården.

– Jag kan se ända bort till vindsnurrorna i Jädraås en fin dag, berättar Gittan Vagerstam, husägare.

Hon påbörjade drömprojektet om ett hus tillsammans med sin dåvarande man år 1991. Paret tog hjälp av en arkitekt i Gävle, Jan Rosengren, för att få huset som de ville.

Gittans man var delägare i ett byggföretag och hade möjlighet att få tag i material till bra priser, något som var till stor hjälp.

Läs också: De byggde hus vid havet och lämnade livet i Göteborg – kolla in drömläget på Björn

Med hjälp av arkitekten Jan Rosengren förverkligades parets dröm år 1992.

– Vi ville inte ha något vanligt fyrkantigt hus, förklarar hon. Arkitekten lyssnade på våra önskemål och gjorde precis som vi hade tänkt.

Några av hennes favoritdetaljer på huset är de många skyddade platserna på tomten , helt utan insyn, och pooldäcket där det alltid är lä. Det finns även en naturlig grotta i närheten av poolen som hon använder till förvaring.

Titta in hos: Nu blommar det på den gamla släktgården i Åh

– Innergården är helt fantastisk också. Många som kommer hit säger att det känns som att vara utomlands, det känns inte som Sverige, förklarar Gittan.

Hon känner inte till att det finns något liknande hus någonstans i landet.

Planen nu är att köpa en tomt vid Bysjön i Ockelbo och bygga ett lite mindre enplanshus. I Ockelbo fanns även barn och barnbarn som Gittan vill komma närmare.

Här är övriga hus på topp-3-listan:

2: 23 rum och 37 000 000 kronor

3: Torgnyvägen 6 450 000 kr

Läs också: Mira Eriksson byggde sitt drömhus på Tynderö