Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Eagles episka "Hotel California" från 1977 – Glenn Frey hyllas av hela världen

Musikerkollegor, författare, filmstjärnor och komiker. En hel nöjesindustri sörjer nu Eagles-grundaren Glenn Freys bortgång.
"Tack för soundtracket till mitt liv", skriver skådespelarna Melissa Gilbert och Rob Lowe på Twitter.

Sent på måndagskvällen briserade nyheten att 67-årige Glenn Frey, en av grundarna av det amerikanska rockbandet Eagles, är död. Under natten har stjärnorna vänt sig till sociala medier för att ventilera sin sorg och sina minnen.

Komikern och skådespelaren Steve Martin, chockades av dödsbeskedet: "Min vän sedan de tidiga dagarna, och en viktig medlem av Eagles, är död. Vi älskar dig, Glenn", skriver han på Twitter.

Även countrystjärnan Brad Paisley uttryckte sorg och chock, och passade även på att tacka för Freys musikaliska gärning: "Tack för all musik som banade väg för så många andra", twittrade han och fick medhåll av skräckförfattaren Stephen King: "Fantastisk låtskrivare, fantastisk musiker, fantastisk talang".

Musiker som Nils Lofgren, Meat Loaf, Brian Wilson och Toby Keith uttryckte också sin bestörtning på nätet, och One Direction-stjärnan Niall Horan citerade Eagles-låten "No more cloudy days" från 2007.

Mötley Crüe-basisten Nikki Sixx gav en känga till döden i sin tweet, där han syftade på alla de musiker som gått bort den senaste tiden, som Lemmy Kilmister och David Bowie: "Vila i frid, Glenn Frey. Tack för alla låtar och kraftfulla texter. Jesus, kan liemannen vänligen ta en paus nu?", skrev han.

I samband med dödsbeskedet hyllade även parhästen Don Henley hyllar Frey i ett kärleksfullt uttalande som publicerades i tidskriften Rolling Stone på måndagen:

"Han var som en bror för mig, vi var en familj och som i alla familjer finns det ett mått av dysfunktion", skriver Henley och fortsätter lite längre fram att " jag tror knappast på ödet men jag är säker på att när min väg korsades med Glenn Lewis Freys 1970, så förändrades mitt liv för alltid, och det påverkade i slutändan livet för miljontals andra människor på denna planet".

Eagles var en enorm framgångssaga under 1970-talet och bandet är mest känt för monsterhiten "Hotel California". 1980-talsstjärnorna och skådespelarna Melissa Gilbert och Rob Lowe twittrade båda vad en hel generation förmodligen känner inför Freys död: "Tack för soundtracket till mitt liv".

Läs även:

Eagles-stjärnan Glenn Frey död

Berlin om Glenn Freys bortgång: "Ännu en stor artist har lämnat oss för tidigt"

Se de unika bilderna från Eagles sista Sverigebesök – i Sundsvall