Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se intervjun med Charlotte Kalla och Stina Nilsson här

Det är ingen tvekan om vilka de största stjärnorna på skidhimmelen är: Charlotte Kalla och det nya stjärnskottet Stina Nilsson. Nu väntar en mästerskapsfri säsong och det kommer att slå gnistor.

Annons

Snacket blev ganska tekniskt. Frågorna lutade återigen åt träningsmängd, förväntningar och så klart om Stina Nilsson kommer att matcha Charlotte Kalla den här säsongen.

– Det är jättekul att få jämföra sig med Charlotte, hon är ju så duktig, men man ska skilja på att vi är olika personer och kommer säkert ha helt olika karriärbanor, säger Stina Nilsson.

Hon slog igenom med dunder och brak förra säsongen och förväntningarna är självklart höga. Men hon verkar avslappnad och fokus ligger på att ta sig igenom den mästerskapsfria säsongen genom att göra bra ifrån sig i världscupen.

– Det är bara positiva känslor som jag tagit med mig från förra säsongen så jag har haft bra motivation till sommarträningen, säger hon.

Med förra årets vansinniga utvecklingskurva så har sommarens träning inte ändrats nämnvärt. Nu ser hon bara fram emot sin första mästerskapsfria säsong och konkurrenten och lagkamraten Kalla håller med.

– Det är mycket tävling i vinter och inget mästerskap att ladda mot så jag ser fram emot touren, säger Charlotte Kalla.

Årets samlade tilldragelser är Tour de Ski i januari och världscupsavslutningen i Kanada första veckan i mars (Qubec, Montréal och Gatineau).

– Jag har tränat lite mer än tidigare somrar. Det känns när man ökar på en redan stor träningsmängd men jag har haft ett annat innehåll, säger Kalla, som fokuserat på styrka och impulsträning.

Även fartpassen har skruvats till. Hon känner ännu inte att hon är i samma styrkeform som inför OS-säsongen 2013, men det är på rätt väg. Förra året missade hon Tour de Ski på grund av VM men i år kommer hon att stå på starten på nyårsdagen. Och tävlingsmänden passar henne.

– Det är mycket masstartslopp i år och jag tror att tävling är bästa träningen. Det ska bli väldigt spännande att få tävla mycket den här säsongen, säger hon.

Läs mer:

Emil Jönsson: "Det var som att lära sig gå igen"

Se livesändningen i repris här.

Calle Halfvarsson sjuk

Värmen hot mot skidpremiären