Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när Rolf Lassgård uppvaktar den miljonte besökaren av "En man som heter Ove"

Under torsdagskvällen kommer "En man som heter Ove" ha setts av en miljon svenskar. Rolf Lassgård fanns på plats på Filmstaden i Gävle för att dela ut ett symboliskt grattis till den miljonte besökaren.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Succéerna avlöser varandra för "En man som heter Ove". Filmen hade premiär på juldagen och kommer enligt SF:s prognoser ha setts en miljon gånger under torsdagskvällen. Detta i princip samma datum som "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" nådde miljonen för två år sedan. Knappt tre veckor tog det alltså att spränga miljonvallen. Bara efter två veckor hade filmen setts av 800 000.

I Gävle hade förra veckan 12 700 sett filmen. Nu börjar det närma sig 20 000 bara i Gävle, berättar Filmstaden Gävles chef Göran Stenfelt. Beläggningen i salongerna har varit omkring 90 procent - vilket är synnerligen bra i en stad där Lassgård-filmer förvisso alltid går hem i likhet med skräckfilmer.

Rolf Lassgård, som kom som sig själv, inte utklädd till Ove, fanns på plats på Filmstaden i Gävle för att dela ut ett symboliskt pris till "den miljonte besökaren" inför visningen 17.30. Elisabet Lantz, som skulle se filmen för första gången, blev den lyckliga som Rolf Lassgård valde ut innan visningen - då han presenterade nyheten om miljonvallssprängningen. Hon fick blommor, en affisch och biocheckar.

– Jag är jätteglad att så många sett filmen och framför allt att så många Gävlebor gjort det, sade Rolf Lassgård till publiken.

Efter utdelningen och en snabb intervju, hastade Rolf Lassgård i väg till Gavlerinken för att se matchen mellan Modo och Brynäs.

– Det är ju inte någonting som sker varje dag att en miljon besökare ser en svensk film. Det är någonting väldigt stort. Jag har i min karriär aldrig varit med om att jag nått så högt.

På måndag väntar Guldbaggegalan där Rolf Lassgård är nominerad till bästa manliga huvudroll. "En man som heter Ove" kan i sin tur få fem andra priser, däribland bästa film. Rolf Lassgård kommenterade att han är favorittippad med att han tycker det är roligt att filmen fått nomineringar i kategorier som vanligtvis går till "kulturella" filmer.

Bara på premiären sågs "En man som heter Ove" av 76 000 besökare. Det kan jämföras med nya "Star Wars" som hade 44 000 besökare på öppningsdagen.

LÄS ÄVEN:

"En man som heter Ove" och Rolf Lassgård är Guldbaggefavoriter

Så bra är "En man som heter Ove"