Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se rapparen Timbuktus klockrena svar på SD:s flygblad

SD delar ut flygblad till flyktingar i Europa för att avskräcka dem från Sverige.
Nu svarar Jason "Timbuktu" Diakité med en protest i form av ett satirbrev.

Annons

Brevet, som påstås vara från Åkesson, är signerat med "Erat mörker i ljuset".

Jason Diakité, även känd som Timbuktu, har öppet riktat kritik mot Sverigedemokraterna vid flera tillfällen. Nu har han, tillsammans med den grafiska designern Mattias Lundin, publicerat en motreaktion på Sverigedemokraternas flygblad på sociala medier.

Protestbilden ser ut som ännu ett flyblad från SD, som den här gången är riktat till svenska folket. I bildtexten hälsar de: "tog oss rätten att skriva under i ditt namn Jimmie (Åkesson). Hoppas det är lugnt", som en reaktion på att SD:s flygblad var underskrivet bland annat av "svenska folket".

Det fejkade brevet inleds ironiskt med texten "vi vill bara passa på att tacka för att vi fick skriva under vårat flygblad med ert namn". Sedan följer en rad punkter om att man bland annat vill "att folk som inte känns svenska definitivt inte ska behandlas som människor".

Två timmar efter publiceringen har bilden gillats av 4 600 personer på Instagram och av 15 540 på Facebook.

Artisten Eric Saade ryter också ifrån mot partiet på sitt Instagramkonto där han beskriver sin uppväxt med en svensk mamma och en utländsk pappa som "det bästa av två världar".

"Vårt land är byggt på det mångkulturella, det absolut finaste vi har, som vissa andra länder tyvärr inte har", skriver han och ifrågasätter sedan hur man kan låta SD "sitta i riksdagen och skämma ut oss gång på gång".

Även komikern David Sundin och artisterna Malena Ernman och Adam Tensta uttrycker på sociala medier sitt missnöje med SD:s flygblad.