Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sebastian Lauritzen om comebacken i Timrå: ”Det känns riktigt bra att vara hemma igen”

Efter 13 år gör Njurundasonen Sebastian Lauritzen comeback i Timrå IK – i en ny roll som center.
– Det känns riktigt bra att vara hemma igen och jag lovar att vi kommer att bjuda på väldigt fartfylld och rolig ishockey, säger han.

Sebastian växte upp i Klockarberget. Han var bara fyra år när han spelade sin första match för Njurunda SK.

– Jag åkte nog nästan skridskor innan jag kunde gå, säger han.

Läs också: Mattsson höll nollan och hyllade Timråsupportrarna

Under hela grundskoleåldern fortsatte han att spela i Njurunda, och sökte sedan och kom in på hockeygymnasiet i Timrå.

– Jag tränade med A-laget, där Henrik ”Zäta” Zetterberg spelade. Han var min stora idol och jag har kopierat väldigt mycket av hans spel, berättar Sebastian.

Efter Timrå blev det två säsonger i allsvenska Sundsvall Hockey.

– Första året gick det jättebra. Då var vi nära att komma med i kvalserien för att gå upp – andra året fick vi kvala för att hålla oss kvar, säger Sebastian.

Läs också: Didrik Strömberg avgjorde mot Almtuna

Efter spel i Bofors och Linköping, värvades Sebastian till Brynäs i november 2008 där han stannade i sex säsonger och var med när Gävle-laget tog SM-guld 2012.

– Det var helt klart det största jag upplevt i min hockeykarriär, säger han.

I Gävle träffade han också sin sambo Julia. För två och ett halvt år sedan föddes dottern Emmie-Lou, och vilken dag som helst får hon en lillebror.

I december 2011 blev Sebastian uttagen till Tre kronor för att spela i Channel One Cup.

– Det var en mäktig känsla att sätta på sig den där tröjan. Jag hann vara med i en match mot Ryssland, men sedan blev jag tyvärr skadad, berättar han.

Efter spel i Djurgården och finska KalPa är nu Sebastian tillbaka i Timrå, och redo att göra sitt för att ta upp laget i högsta serien igen.

– Det känns jättekul. Timrå är ju mitt hemmalag. Vi har ett väldigt talangfullt lag och jag kan garantera att vi kommer att bjuda på väldigt fartfylld hockey med mycket ungdomlig entusiasm, säger han.

Läs också: Äntligen – Timrå IK visar sig vara moderna och modiga

Efter att tidigare ha spelat som forward har nu Sebastian fått rollen som center.

– Jag har alltid varit en offensiv kraft, men jag gillar att spela defensivt också. Nu jobbar jag hårt med försvarsspelet och med att förbättra mina tekningar, säger han.

Timrå är ett av lagen som tippas gå upp i SHL. Tror du att det är möjligt?

– Det tror jag absolut. Vår utmaning blir att hålla en jämn nivå över hela säsongen. Det handlar ju ändå om 52 matcher, säger Sebastian.