Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sebastian Rajalakso klar för GIF Sundsvall

På transferfönstrets sista dag blev det klart att den förre Djurgårdsspelaren Sebastian Rajalakso kommer att spela i GIF Sundsvall i höst.
– Vi är jättenöjda och glada över att få detta klart, det är ett tufft arbete i konkurrensen, säger Urban Hagblom, sportchef i GIF Sundsvall.

Många minns Sebastian Rajalaksos succédebut i Allsvenskan 2008. Som 19-åring gjorde han mål i sina fem första matcher. Därefter kallades han till U21-landslaget och många har även velat ha honom med i a-landslaget.

GIF Sundsvall har följt Rajalakso ända sedan tiden i Enköping och Superettan 2007.

Men däremellan har det blivit Djurgården, Syrianska och polska Jagiellonia Bialystok för den nu 25-årige mittfältaren.

På måndagen stod det dock helt klart att han kommer att spela med GIF Sundsvall de kommande fyra månaderna med option på förlängning.

– Vi är jättenöjda och glada över att få detta klart. Vi har varit intresserade tidigare men det är först nu som vi fick möjligheten, säger Urban Hagblom, sportchef i GIF Sundsvall, och fortsätter:

– Vi får en tvåvägsspelare som är skicklig offensivt men samtidigt kunnig defensivt. Han kan spela på många positioner och det är sådana spelare vi måste koppla till föreningen då vi inte har någon stor trupp. Men det passar Sebastian perfekt.

Rajalakso spelade i Djurgården till 2012. Den följande säsongen lånades han ut till Syrianska. Därefter blev det klart med en flytt till Polen och Jagiellonia Bialystok där han spelade fram till maj i år innan han och klubben bröt kontraktet.

Efter det har han varit klubblös.

– Det har varit stor intresse för honom och han har haft utländska erbjudanden. Därför är det extra kul att han väljer GIF Sundsvall, säger Hagblom.

Klubbens förhoppning är att Rajalakso ska kunna vara spelklar till söndagens hemmamatch mot Öster.