Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sébastien Ogier försvarade titeln: "Arrangörerna har gjort ett väldigt bra jobb"

Snabbast i Värmlandsskogarna igen.
Fransmannen Sébastien Ogier försvarade titeln i Svenska rallyt och tog sin tredje seger på fyra år.
– Härligt att komma hit och vinna, det har varit en otrolig helg, säger han.

Annons

Det blev aldrig det rally arrangörerna, publiken och förarna ville ha, men vädret råder ingen över. Det är inte alltid vinter när det ska vara vinter. Inte ens i Värmland. Det var mer grus än is på vägarna, mer barmark än snötäcke i skogarna.

Med andra ord inte mycket till vinterrally i trakterna norr om Karlstad, men det kördes och undan gick det.

Läs också: Beskedet: Svenska Rallyt körs – men i förkortad form

Inte oväntat klarade Ogier de bedrövliga förhållandena bäst. De tre senaste åren världsmästare tog tidigt greppet och lade grunden till andra raka delsegern i VM-serien när han höll undan för svåraste konkurrenterna Hayden Paddon, Nya Zeeland och Mads Østberg, Norge, i lördags.

På grund av de dåliga väder- och vägförhållandena rumphöggs rallyt ytterligare när en av de två planerade specialsträckorna på söndagen ströks.

Den enda sträcka som kunde köras var Värmullsåsen 2.

Den vann förstås Ogier.

– Arrangörerna har gjort ett väldigt bra jobb. Bilen var egentligen "för mjuk", det var alldeles för bra grepp, men jag är jätteglad, säger fransmannen till SVT.

– Det har varit en bra vecka, många fajter. Jag är mycket nöjd med min tredjeplats med tanke på att det varit ett väldigt speciellt rally, säger Mads Østberg till SVT

Segern var Ogiers 34:e i VM-serien. Han leder totalt VM före norrmannen Andreas Mikkelsen. Officiellt är rallyt inte slut förrän bilarna nått slutrampen i Karlstad. (TT)