Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger efter förlängning för Kovland

Med två och en halv minut kvar av matchen såg Kovland ut att gå mot en säker seger, ändå fick matchen avgöras i förlängning.
– Det är rent slarv som inte ska få hända, säger Kovlands huvudtränare Peter Smedberg.

Hemmalaget gör det som förväntas av dem och tar tag i matchen direkt från start. Högt pucktempo, mycket avslut och bra skridskoåkning gör att bortalaget snabbt blir nedtryckta men Sollefteå HK lyckas ändå skapa några heta lägen.

– De var ute efter kontringar och de är absolut inte ofarliga, de har till och med en straff som de bränner, säger han.

I andra perioden fortsätter hemmalaget lika övertygande men lyckas inte få hål på Sollefteås målvakt Isak Edman. Men till slut med 57:36 på klockan lyckas man göra det förlösande första målet och med endast 28 sekunder får man in en puck till och kan gå in med en säker tvåmålsledning inför sista perioden.

– Vi spelar nästan ännu bättre i andra och är verkligen förtjänta av ledningen tycker jag.

Men i slutet på sista perioden med bara några få minuter kvar av matchen tappar man allt. Slarv i egen zon, pucktapp och dåliga beslut gör att Sollefteå HK lyckas vända och matchen går till förlängning.

– Nonchalans helt enkelt, vi ger bort en poäng, säger en frustrerad hemmatränare.

Ett fortfarande skadedrabbat Kovland med endast fem backar för tredje matchen i rad lyckas ändå få med sig extrapoängen och huvudtränaren vill lyfta fram fjärde kedjan efter dagens match.

– De spelar riktigt bra offensivt, gör ett av målen och skapar många riktiga bra lägen, sägen Peter Smedberg.