Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för IFK Timrå – siktar på topp-3 i tabellen

IFK Timrå tillhör topp-fem i tabellen, målet är att hamna bland de topp–tre lagen i serien. Då krävs det vinster och det blev det på bortaplan för IFK Timrå som vann med 3–1 mot Gällivare Malmberget.

Under lördagen ställdes IFK Timrå mot Gällivare Malmberget på bortaplan. I första halvlek hände det inte speciellt mycket för något av lagen. Inget mål, men i andra halvlek släppte det.

– Första halvlek var inte någon av våra bättre, det var jämt och båda lagen hade bra lägen. Men vi saknade det där lilla extra, säger tränaren Pontus Melander.

Efter tolv minuter in i andra halvlek gjorde IFK Timrå sitt första mål, men det dröjde inte länge tills Gällivare svarade och kunde kvittera till 1–1. Men där tog det stopp för bortalaget. En utvisning för Gällivare Malmberget och kort därefter kunde IFK Timrå reducera till 1–2 genom Faton Buzuku. Timrå fortsatte ha övertaget och gjorde ytterligare ett mål i den 71:a spelminuten genom Robin Nordin.

– Gällivare är formstarka dem är ett bra lag. Sen de fick en utvisning hade vi rätt bra koll på matchen och kunde utöka ytterligare. I andra halvlek märkte man att vi var på gång att ta över, säger han.

Pontus Melander passar på att berömma spelarna Philip Lundqvist och Robin Nordin som stod för Timrås tredje och sista mål. IFK Timrå har som mål att vara bland de topp-3 lagen i tabellen när säsongen är över.

– Vi ska fortsätta att spela vårt spel, kommande match spelar vi mot Härnösand. Det blir ett tufft derby, säger han.

Gällivare Malmbergets FF - IFK Timrå 1–3 (0-0)

Målen: 0-1 (52) Per-Philip Lundqvist, 1-1 (56) Kraig Rochester, 1-2 (60)Faton Buzuku, 1–3 (71) Robin Nordin.

Domare: Johan Kjellin

Publik: 245