Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segern satt långt inne för Timrå

Trots två man mer på banan lyckades IFK Timrå inte göra mål under ordinarie matchtid.
På tilläggstiden däremot höll sig Johan Melander framme och satte det matchavgörande målet.

Utan att spela så värst bra hade Timrå haft tre frilägen innan halvtid. Inte ett enda resulterade i nätrassel. Ett rån kallade tränaren Pontus Melander det hela.

Tidigt in i andra fick sen Spöland Vännäs sin målvakt utvisad och blev tvungna att sätta in en utespelare i målet. En man mer på banan, men Timrå-pressen uteblev.

– Vi gick ner i kvalitet och inte minst arbetskapacitet, säger Melander.

Man såg sedan sin riktiga chans att vinna matchen när ännu en hemmaspelare blev utvisad efter två gula kort med lite drygt tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

På tilläggstid blev Johan Melander frispelad och kunde lobba bollen över den vikarierande målvakten för att säkra segern.

Brorsan Pontus var ändå inte riktigt nöjd efter matchen.

– Nej, jag är hyfsat nöjd med första, sedan fuskar vi för mycket i andra. Samtidigt så krigar vi hela vägen och får med oss tre poäng och det är viktigast i slutändan. Det är starkt att vinna mot ett så svårspelat och defensivt lag. Så jag får vara nöjd över poängen men inte med spelet.

Beröm ger han till hela backlinjen med Fredrik Ljuslinder i spetsen, då de höll motståndarna ifrån att skapa en enda kvalificerad målchans på hela matchen.

Timrå har nu tagit tio poäng på fem matcher.