Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sekelskiftesgården i Hälsingland är ett av de mest klickade på hela Hemnet

Det trettonde mest klickade huset på hela Hemnet. Bland villor i Djursholm och på Gotland dyker sekelskiftsgården i Ovanåker upp på listan med flest sidvisningar på sajten.
– Vi har många spekulanter från södra Sverige till det här huset, säger fastighetsmäklare Hanna Hallgren.

Ett tjugotal spekulanter cirkulerar runt i den gamla komministergården i Ovanåker. Det är en sen onsdagseftermiddag och idag visas huset för första gången någonsin.

Läs också: Renoverade Alnögården från 1870 – titta in i det mest klickade huset

Gården har legat i Svenska Kyrkans ägor sedan det byggdes i slutet på 1800-talet. Men nu är det alltså till salu och intresset på objektet är så stort att det i skrivande stund är bland det mest klickade på Hemnet – i hela landet. På sju dagar har adressen Hogatan 12 fått över 6000 sidvisningar.

– Det är ju väldigt unik och tilltalar många. Vi har spekulanter från stora delar av Sverige på just det här objektet, vilket vi inte brukar ha i vanliga fall, förklarar fastighetsmäklare Hanna Hallgren.

Läs också: De har byggt sitt hem på loppisfynd och kreativa lösningar

Större och äldre gårdar brukar ofta gå i arv och ligger sällan ute på marknaden. I det här fallet har bostaden i över hundra år bebotts av kyrkans medarbetare och det är första gången "vanligt folk" får chansen att lägga ett bud, berättar Hanna Hallgren. Hon tror att det är just de här faktorerna som spelat in i populariteten på Hemnet.

Utgångspriset ligger på 2 miljoner kronor. Visst är det i överkant för en liten kommun som Ovanåker, men huset "liknar ingenting annat", menar Hanna Hallgren och berättar att det var längesedan de sålde en sådan här gård.

Läs också: Industriellt och grafiskt hemma hos Madelene i Sörberge

Kan bostadsbristen påverka slutpriset?

– Vi har ju en bostadsbrist i kommunen och med få objekt ute. Det är klart att det påverkar budgivningen, säger Hanna Hallgren.

Anders Persson är en av många spekulanter. Han tror att det stora intresset främst beror på läget och ytan. Huset ligger mitt i naturen men inte allt för långt från samhället.

– Vi är på jakt efter ett stort hus och de är ganska sällsynta häromkring. Det ligger fint till på en höjd och jag tycker att det verkar vara i bra skick. Förhoppningsvis är det inte så mycket renovering.