Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger Bandy är redo för kval: "Det kommer att bli ett krig"

Haparanda Tornio är kartlagt, scoutat och särskådat så gott det går.
Kvalet till Allsvenskan kan börja.
– Det kommer att bli ett krig, säger Selånger Bandys tränare Simon Hansson.

Annons

Ryssar kommer i form av målfarlige Petr Shirokov samt finurlige Brobergsbekantingen Igor Zolorev och bakom dem där långt bak i planen finns en Markus Hiukka som kan det här med att styra och ställa i luftrummet.

Med andra ord är det blåställ på som gäller för Blåtröjorna.

Haparanda Tornio från Allsvenskan spelar rakt, med fart och har skottkraft som lagen från Norrbotten har som en slags tradition.

– Det känns som vi har bra koll på dem, säger Selångertränaren Simon Hansson och fortsätter:

– Jag har sett dem live och jag har pratat med en hel del folk som har sett eller mött dem i Allsvenskan. De är upp till fyra olika personer och efter att lyssnat på dem får man fram en gemensam nämnare. De spelar en snabb bandy och kommer med mycket folk.

Förhandsfavoriten Haparanda Tornio hemma på Gärde är en nyckelmatch.

Och nycklarna i nyckelmatchen finns i Selångers defensiv.

Målvakten Magnus Wilsson lär få det han gör liksom liberon Christoffer Johansen.

– Vi måste minimera våra misstag, spela enkelt och disciplinerat i försvarsspelet. Men det kommer inte att fungera med att parkera en buss framför vårt eget mål, säger Hansson.

– Jag tror att vi kommer att få tillfällen att ställa om på dem, sedan gäller det att vi kan spela en värderande bandy som vi önskar.

Läs mer: Selångers kvalmotstånd klart – börjar hemma mot allsvenskt lag: "Det här blir otroligt läckert"

19.00 är det avslag.

Då är kvalet till Allsvenskan i gång.

– Starten är viktig och får vi en bra start i kvalet kommer vi att lyfta. Men även de andra lagen är bra (Åtvidaberg och Köping). Det kommer att bli ett krig, säger Simon Hansson.