Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger Bandy förnedrade av HaparandaTornio: "Vår materialare fick spela hela matchen"

Inget av lagen ville egentligen spela den avslutande matchen i Kval till Allsvenskan B.
– Nej, både Haparanda och vi försökte slippa det här betydelselösa mötet som bara kostade en massa onödiga pengar, men förbundet tvingade oss, säger Selångers tränare Simon Hansson efter Haparandas 19–1-seger.

Jodå. Ni läste rätt.

Serieepilogen i kvalgrupp B till Allsvenskan mellan klara ettan Haparanda och jumbon Selånger Bandy slutade med arton måls vinst för hemmalaget.

– Ja, vad skall man säga. Vi åkte upp i morse med det manskap vi fick ihop. Förutom att vi plockade med en junior så fick jag agera andremålvakt och vår materialare Jonas Rönnqvist fick göra comeback efter fem års frånvaro från seriespelet, berättar en uppgiven Simon Hansson, Selångers tränare.

Materialaren?

– Ja, så fick det bli. Och han fick faktiskt spela hela matchen.

Och var inte sämst, eller?

– Haha. Nja, en sådan här match går det inte att leverera några individuella spelarbetyg. Vi åkte upp för att spela av matchen eftersom förbundet krävde att vi gjorde det, men vi var fullständigt chanslösa. Det hade inte hjälpt vad vi än hittat på – HaparandaTornio har ett ruggigt bra lag som förtjänar att spela i Allsvenskan, summerar Selångerstränaren Simon Hansson som kommer att samla gänget till helgen för en avslutning.

– Sedan tar vi ett spelarmöte till veckan då vi summerar och stänger den här säsongen.

Vad som händer till nästa säsong är för tidigt att sia om. Men att man redan glömt den sista matchen för säsongen när bussen lämnat Haparandas kommungräns kan Ni vara alldeles säkra på.

Eller som Hansson uttryckte det:

– Det blev en fruktansvärt dyr "träningsmatch"...

FOTNOT. Det har ryktats om att den betydelselösa matchen kostade uppemot 25000 kronor för Selånger, men den siffran ville ingen kommentera på torsdagskvällen.

-

Läs mer: Förlust för Selånger: "Det räckte inte hela vägen"

Läs mer: Snöovädret stoppade inte Selånger – tog första poängen i kvalet

Läs mer: Selångers tränare om den allsvenska drömmen: "Det ser inte ljust ut"