Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger fick en fotbollslektion

Piteå körde över Selånger och vann med 4–0.
Då hyllar SFK-tränaren Bert Ståhlberg – motståndarna.
– Vi har mött seriens bästa lag, säger han.

Det var bara att konstatera: Selånger räckte helt enkelt inte till mot norrbottningarna i herrtvåan.

– Jag blir mycket förvånad om de inte vinner serien. De spelar en fartfylld, enkel och effektiv fotboll. Det var en väldigt, väldigt rättvis seger, fortsätter Ståhlberg.

– Sedan är det lite synd att det rasade i väg till fyra mål ...

Piteå tog initiativet från start och ledningsmålet lät inte vänta på sig, en kvart in i matchen kunde Ståhlberg notera 1–0 i protokollet.

– Tills dess tycker jag att det såg bra ut, det var något distansskott som kom och så. Hade målet inte kommit så pass tidigt och vi hållit dem stången i tio minuter till kanske det hade ebbat av lite.

Piteå fick fortsatt energi genom målet och av bara farten hade de utökat ledningen till 2–0 genom Justice Tetteh Komey innan halvtidsvisslan ljöd.

Andra halvlek följde samma mönster som de första 45 minuterna där ett skickligt Piteå dominerade matchen.

– Jag tycker ändå att vår fyrbackslinje och målvakt gör en klart godkänd match men det räckte inte till. Det låter lite konstigt att säga så när vi har släppt in fyra mål, men så bra var Piteå.

Härnäst väntar något av ett derby, Härnösand på hemmaplan, och efter tio omgångar har Selånger tagit elva poäng. Inte tillräckligt menar Ståhlberg.

– Det finns mycket mer att ta av tycker jag, vi är inte nöjd med den här poängskörden och vi borde ha haft fyra-fem poäng till som det känns. Vi lägger oss inte ner och dör för den här matchen, nu får vi knyta näven än hårdare i fickan tills på fredag.