Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger FK har fattat beslut om A-lagets framtid

Dra sig ur, eller lira vidare var frågan.
Svaret blev det senare.
Selånger FK återfinns i division II Norrland även 2016.
– Men budgeten för A-laget blir mindre än häften så stor som i år, säger klubbens ordförande Mattias Byström.

Annons

Det har handlat om ekonomi.

Om att klara skulderna, säkra ungdomsverksamheten och fixa driften av den egna anläggningen ute vid Bergsåker – i den prioritetsordningen – för att sedan eventuellt spela vidare med herrlaget i fotbollstvåan.

– Vi fick se vad som blev kvar på slutet och nu vet vi det. Vi har fått ihop allt och därför har vi anmält herrlaget till division II inför nästa säsong, säger Mattias Byström.

Han fortsätter:

– Vi har kvar en stor del av spelartruppen och grabbarna har varit väldigt engagerade i att lösa det här. De har själva bidraget med att fixa sponsorer och gjort jobb för att få in externa pengar.

Viljan och en rejält minskad budget för herrlaget gör att det kommer att spelas Medelpadsderbyn mot Ånge IF och nykomlingen IFK Timrå kommande säsong i division II Norrland.

– Jag vill inte säga några exakta siffror angående budgeten, men den blir mindre än häften så stor som i år, säger Byström.

Trots att Selånger har ett tufft år bakom sig ekonomiskt lyckades laget placera sig i mitten av tabellen under tränare Jonas Westring. Westring som i slutet av för veckan valde att tackade ja till Östavall i division IV.

– Vi har inte gjort klart med någon ny tränare, men vi jobbar på det, säger Mattias Byström och tillägger:

– Men det är samma där som med själva A-laget, vi kommer inte att ha råd att betala någon ersättning.

Läs mer: Han blev Selånger Fotbolls ordförande – mitt i den ekonomiska krisen

Läs mer: Selånger Fotbolls skuld – en halv miljon