Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger föll tungt i sommarvärmen

Selånger hade på lördagen chansen att lämna den nedre kvalplatsen i herrtvåan.
En möjlighet som gick till spillo när man förlorade med 1–4 mot Teg.
– Tyvärr släpper vi in väldigt konstiga mål, säger tränaren Jonas Westring.

När Tegs SK kom på besök på Bergsåkers IP märktes de varma temperaturerna av på spelarna. Det var inte först efter den VM-inspirerade vätskepausen som det började hända saker.

Med dryga trettio minuter spelade friställdes Mikael Wikström mitt mellan straffpunkt och straffområdeslinje. Bortakaptenen avslutade distinkt bakom Martin Ålin i målet.

Kort därpå skulle hemmalaget kvittera, då genom Oliver Widahl som tog emot anfallskollegan Fredrik Olofssons passning på bröstet och placerade bollen vid första stolpen.

Teg skulle dock hinna återta ledningen innan halvtid efter att nämnde keeper Ålin kommit fel på en utrusning. Gult kort och en straff som förvaltades av Seif Kadhim Husayn.

– Det känns som att vi dör ut lite efter att de tagit ledningen, även fast vi kvitterar. Sen får de en skitstraff, så det är lite tungt, säger målskytten Widahl.

I början av den andra halvleken lyckades inte de blåröda med att göra mål, utan det var Teg som i stället gjorde sitt tredje tio minuter in.

Med kvarten kvar skickades mittbacken Martin Brännström upp i anfallet, men forceringen gav inget resultat och Selånger klev av banan med ytterligare ett mål i baken.

– Det märktes att många var trötta. De som var kvar på planen i 90 minuter går helt på knäna i slutet, säger Selångers nye huvudtränare Jonas Westring.

Selånger, som i fjol spelade division I-fotboll, ligger alltså kvar på den kvalplats som kan innebära ännu en degradering i seriesystemet. Något som Westring vill undvika.

– Målet innan säsongen har varit att hålla sig kvar, så vi inte faller genom divisionerna.

I nästa omgång väntar ett derby mot Ånge.