Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger klart för division I

Att vinna en serie som nykomlingar är det få lag som fixar – Selånger gjorde det. Efter 3–2 mot Boden är laget klart för division I nästa säsong.
– Vem hade trott det här? Jag är så glad för alla i laget, säger Jens Gustafsson, som sköt segermålet.

Annons

Eftersom enda konkurrenten om seriesegern, Anundsjö, tappade poäng i mötet med Piteå tidigare under dagen hade Selånger ett guldläge inför matchen mot Boden. Seger skulle betyda att Selånger skulle vara klart för division I.

– Inför säsongen var vi kanske fyra spelare som hade spelat i division II tidigare. Vi sa att vi skulle jobba hårt i varje match och klara oss kvar, säger Jens Gustafsson.

Själv kom han till Selånger för fem år sedan efter att ha spelat med Timrå i division I.

– Då sa jag att jag aldrig skulle spela i ettan igen.

Nu ska han det - men vägen till säkrad serieseger var inte spikrak för Selånger. Efter en tveksam första halvlek ledde ändå hemmalaget efter att Bodens målvakt hade nickat bollen i eget mål efter ett misslyckat tillbakaspel.

I andra halvlek var Selånger betydligt hetare. Oliver Widahl ökade på ledningen och division I-platsen var nära. Men tre olycksaliga minuter tog Boden tillbaka i matchen efter två mål av Niklas Wiggefors.

Då klev Jens Gustafsson fram. Med tio minuter slog han distinkt in 3–2 till Selånger.

Segerskytten, som varit med att ta Selånger från division IV till division I på fem år hyllade lagandan.

– Det är Selångerandan som har gjort det här. Vi ger oss aldrig och tränarna är fantasiska, säger han.

Tränaren Anders Högman var lättad och glad över seriesegern.

– Det är en fantastisk prestation att som nykomlingar vinna en serie. Vi har jobbat hårt varje match och det visade sig vara rätt melodi. Det här är en väldigt bra grupp att jobba med.

Selånger FK–Bodens BK FF 3–2 (1–0)

Mål: 1–0 (29) Självmål, 2–0 (56) Oliver Widahl, 2–1 (73) Niklas Wiggefors, 2–2 (76) Niklas Wiggefors, 3–2 (80) Jens Gustafsson.

Domare: Ulrik Ulander.

Publik: 350