Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger undvek tvåsiffrigt

Två matcher – och 0–24 i målskillnad.
Selånger Bandys helg har väl varit så där.
– Men nu spelade vi i alla fall bättre, konstaterar tränaren Patrik Åsell efter 0–9 hemma mot Haparanda Tornio

Selånger har haft lite målvaktsstrul på sistone.

För två veckor sedan började den ordinarie målvakten Markus Wiström känna sig hängig.

– Jag fick ont i kroppen och efter tag började det göra ont i bröstet när jag andades, berättar Wiström.

På torsdagen besökte han vårdcentralen, varifrån han direkt skickades till sjukhuset för provtagningar.

– De befarade att jag hade fått en propp i lungan och jag fick ligga kvar över natten, berättar Wiström.

Testerna visade dock inte på något. Istället handlar det troligen om att han tränat med en infektion i kroppen.

Nu mår Wiström bättre och i veckan är det tänkt att han ska kunna börja träna igen.

Men helgens matcher tvingades han alltså stå över – och det skapade lite problem då SSK också har Sebastian Åhsén långtidsskadad.

I lördags lånade man in Magnus Edling.

Och i går var det Pontus Björnström som tog plats mellan stolparna. Han stod i SSK-målet i fjol vinter, men har nu valt att satsa på sin civila karriär. Inför mötet med Haparanda Tornio hade han bara gjort en träning och en seriematch med laget. Den match han stod i, hemma mot Söderfors förra fredagen, är dock den enda som SSK vunnit hittills.

– Jag hade en match och en vinst. Varför skulle jag komma hit i dag och förstöra det?, skämtade Björnström efter gårdagens 9–0-förlust.

Han stod dock för en bra insats och SSK-försvaret hade också skärpts till efter 15–0-torsken mot Falun i lördags. De obesegrade serieledarna Haparanda Tornio var helt enkelt för bra.

– De följer matchplanen, är duktiga med klubban och har ett snabbt passningsspel. Det är svårt att utläsa vad de kommer att göra, säger Björnström om motståndarlaget som i stort sett bara består av finska spelare.

– Tornio har varit finska ligans bästa lag, men jag tror bara det finns två ligor där borta och nu har de flyttat över verksamheten till Haparanda. De vill väl kanske ha en ny utmaning, berättar SSK-tränaren Patrik Åsell.

Han fortsätter:

– De spelar lugnt, det är lite gammelrysk bandy.

Åsell var så klart inte nöjd efter förlusten, men kunde bara konstatera att man förlorat mot ett bättre lag.

– Det har varit en tuff helg. Nu gäller det att slicka såren. På lördag har vi Kalix borta och på söndag väntar en jätteviktig match mot Nyborg. Den måste vi verkligen satsa emot, säger Åsell.

0–1 (4) Mikko Rytkönen, 0–2 (17.28) Peter Norén, 0–3 (30) Igor Zolotarev, 0–4 (36) Norén, 0–5 (39) Veli-Matti Körkkö, 0–6 (69) Rytkönen, 0–7 (70) Rytkönen, 0–8 (87) Norén, straff, 0–9 (88) Tuomas Mokko.

5–8. Stefan Johansson, Edsbyn. 67.