Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selånger värvar från Kuben

Division II-laget har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

Annons

Han kommer från Kubikenborgs IF – och heter Mattias Svelander.

– Det känns väldigt inspirerande, säger Svelander.

På tränarsidan har klubben redan presenterat en ny duo i form av Bert Ståhlberg och Jonas Westring.

På spelarsidan blir 20-årige Mattias Svelander det första nytillskottet utifrån till Selånger inför säsongen i division II sommaren 2014.

– Han är en av distriktets största talanger och vi tror att han kan utvecklas ännu mer genom att spela på en högre nivå, säger Peter Koch i Selångers sportkommitté.

Svelander kommer från spel med moderklubben Kubikenborgs IF i division III, men det finns en koppling till Selånger sedan tidigare.

– Min pappa (Tomas Svelander) spelade stora delar av sin karriär i klubben. Sista året var 1997 när de gick upp i tvåan. Nu blir det spännande att se hur jag klarar mig där, säger Mattias Svelander.

Division II-konkurrenten Härnösands FF, som ska tränas av förre SDFF-tränaren Patrik "Tretjak" Jonsson, var också ute efter mittfältaren, men valet föll på Selånger till slut.

– Det kändes som det bästa alternativet för mig just nu eftersom jag blir kvar i stan och kan kombinera allt med mitt jobb och sådant. Det ska bli kul med ett nytt lag och försöka ta ett steg till som spelare, säger Svelander.

Annons