Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger visade spets mot SDFF

Årets första derby i damettan slutade med seger för uppstickaren Selånger.
SDFF mäktade inte med Selångers speedkula Angelica Lindholm Forsell.
– Vi var bättre där framme, de hade inte speciellt mycket framåt, säger anfallaren.

Matchen mellan Selånger FK och Sundsvalls DFF var som derbyn oftast är: mycket kamp, hårda sparkar och mer vilja än taktik. Det som verkligen skilde lagen åt var Selångers spets, där Angelica Lindholm Forsell var spjutspetsen som trasade sönder SDFF:s försvar.

– Hon hotade vår backlinje på egen hand, när hon löper in bakom. Hon gör det riktigt bra, säger SDFF:s lagkapten Ida Brännström.

Det var just en djupledslöpning i den 15:e minuten som låg bakom Selångers ledningsmål.

– Jag fick en djupledsboll där jag fick ett hopslag med deras mittback, som gick min väg sedan var det fritt fram till målet, säger Angelica Lindholm Forsell som kände att hon fick ett övertag:

– Absolut, det kände jag. De pratade hela tiden om vem som skulle markera mig, det är lite roligt när man hör det.

Andra halvlek fortsatte samma mönster där kampen fortsatte på mitten och Selånger skapade chanserna. I slutet av matchen flyttade SDFF upp laget, då avgjorde i stället Selångers inhoppare Hazal Altuntas med ett kliniskt avslut.

– Så jävla skönt, vi gick ut som lag och gjorde det vi skulle. Det var mycket kamp i mitten men vi skapade lägena, säger Lindholm Forsell.

Inte lika muntert lät det i SDFF-lägret.

– Det känns jäkligt surt, vi försöker men vi skapar inga riktigt heta lägen. De gör mål på sina chanser och kanske har bud på något till, säger Ida Brännström.

I och med segern går Selånger upp på delad tredjeplats två poäng bakom tvåan SDFF, men med en match mindre spelad.

– Jätteviktig seger, nu bevisar vi att Selånger är att räkna med, säger Angelica Lindholm Forsell.