Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selångers derbyhjälte

Fredrik Olofsson sköt Selånger till seger i derbyt mot Ånge.
En seger som gör att laget tog ett steg närmare säker mark.
– Extremt viktigt, man vill ju aldrig vara i botten, säger matchvinnaren.

Inledningsvis var det mest Ånge som styrde och ställde på Bergsåkers IP. Precis när det kändes som att Ånge skulle ta över stack Selånger upp. Fredrik Olofsson drev bollen in från kanten och sköt ett välplacerat skott i Lloyd Saxtons högra hörn efter knappt 28 minuter.

– Det var lägligt att vi fick målet just då, det där målet gjorde att vi fick bättre energi och mer självförtroende, säger Fredrik Olofsson.

Några minuter senare var det dags igen. Då slog Olofsson till direkt på ett inspel från högerkanten – i samma hörn som första.

– Otroligt skönt för mig att det lossnar lite, jag har haft otroligt svårt på slutet med målskyttet, säger Olofsson om hans sjunde fullträff för säsongen.

Olofsson trivdes mot Ånges internationella backlinje (tre britter och en tysk).

– Alla backar var nästan engelsmän och det blir ju lite köttigare, det gillar jag, säger han.

Selånger hade fått klara direktiv av tränare Jonas Westring innan matchen.

– Vi visste att vi skulle bli tvungen att hålla positionerna i 90 minuter och i dag låg alla perfekt och körde hela matchen, säger Fredrik Olofsson och fortsätter:

– Vi hade varit nöjda med en poäng, men det blev tre och det är en bra bonus.

Nu är de på samma poäng som Sandviks IK på säker mark, men med sämre målskillnad.

– Extremt viktigt, man vill ju aldrig vara i botten. Hade vi förlorat i dag hade det sett sjukt tungt ut, men nästa match är ännu viktigare mot Mariehem nästa lördag, säger Olofsson som förklarar att Selånger strukturerat om lite i sin matchplan:

– Vi har jobbat mycket med att ta det lugnt med bollen och inte slå bort den, för att orka i 90 minuter. Tidigare kunde vi ta slut efter 60-70 minuter.