Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selångers F16 klara för SM-kvartsfinal: "En av årets bästa matcher"

Selånger fortsätter att fostra talanger.
Nu har F16-laget nått kvartsfinal i SM för fjärde året i rad.
– I fredags spelade vi nog en av årets bästa matcher, säger tränaren Henrik Ytterström.

Selångers F16 lag är klara för SM-kvartsfinal.

I regionguppsspelet i Hudiksvall under helgen slog laget Team Hudik med hela 8–0 på fredagen, och under söndagen följdes det upp med ännu en vinst när laget besegrade Ope med 1–0.

- I fredags spelade vi nog en av årets bästa matcher, och vi nötte successivt ner Team Hudik med vår fart, aggressivitet och effektivitet, säger Henrik Ytterström, tränare i Selånger FK i ett meddelande till Sporten.

Han berättar att det är fjärde året i rad som klubben når minst kvartsfinal i SM för F16.

– Då ska vi dessutom ha i åtanke att årets upplaga består av flera spelare som är födda 2002 eller senare, och som alltså får vara med och spela SM för F16 även nästa år, säger Henrik Ytterström.

Samtidigt påpekar han att flera spelare saknades i mötet med Ope under söndagen.

– Under söndagen var vi lite slitna. Vissa av spelarna spelade nämligen även en division 2-match under lördagen. Så ur det perspektivet så är jag nöjd med hur vi genomförde matchen och tog tre poäng, säger Ytterström.

Kvartsfinalen spelas någon av de två kommande helgerna, där Själevad eller Sunnanå blir troliga motståndare.