Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selångers galna svit förlängdes – vann annandagsmatchen mot Härnösand

Kommer man från Hälsingland är annandagsbandy en höjdpunkt och högtid.
Fråga Selångertränaren Simon Hansson.
För första gången fick han uppleva det som tränare.
– Det var speciellt för mig, säger Hansson efter segern mot Härnösand.

Söråker var spelledigt så något Medelpadsderby blev det inte på annandagen, i stället var det Härnösands AIK som gästade Gärdehov på lördagen.

– Det är roligt att möta HAIK för de har ett eget spel och vill spela efter isen precis som oss. Jag tycker att vi gör vår bästa match hittills när det gäller det defensiva spelet, säger Simon Hansson.

230 åskådare kom för att se matchen – och då förlängde serieledande SSK sin segersvit till sju raka matcher.

– Just nu finns det inget som kan stoppa oss. Vi är obesegade under 2015 och det vill vi fortsätta med 2016, säger Simon Hansson och tillägger:

– Jag såg att Bollnäs vann mot Edsbyn också. Det är roligt att det går bra för dem, säger den unge hälsingen som tog över som tränare i Selånger inför den här säsongen.

Kunde du tänka dig att ni skulle börja så här bra?

– Jag hade lite koll på Selånger innan jag kom hit så jag visste att de hade individer som är vildigt bra, för mig har det handlat om att få alla att fungera tillsammans med tydliga roller så att allt klaffar på isen, säger Simon Hansson.

Han har uppenbarligen lyckats.

Förutom lagets defensiv var Hansson nöjd med SSK-målvakten Magnus Wilsson, som stod för flera fina räddningar, och att många spelare hamnade i målprotokollet.

En av målskyttarna var Henrik Söderlind, som kom till Selånger i höstas från just Härnösand.

– Det är riktigt kul. Vi utvecklas och går framåt varje dag, säger Söderlind som satte 3–0 och spelade fram till två andra av lagets mål.

Vad ska kunna stoppa er i vinter?

– Det är bara vi själva. Vi måste göra det vi ska och fortsätta ödmjuka, säger Söderlind.

Selånger gick ifrån till 6–0 innan Härnösand fick in sitt första mål för eftermiddagen. Men gästerna saknade inte chanser.

– Det var en väldigt bra division I-match. Selånger kände sig nog inte säkra trots att de ledde stort. Vi hade bra tryck på grejerna också, men saknade effektiviteten, säger Härnösandscoachen Jörgen Fröberg.

Han fortsätter:

– Nu hoppas jag att Selånger blåser på i serien framöver. Får vi upp ett lag i allsvenskan så vore det bra för regionen.

LÄS MER: Här kan du hitta tabellen och alla dagens resultat