Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selångers kvalmotstånd klart – börjar hemma mot allsvenskt lag: "Det här blir otroligt läckert"

På fredag inleder Selånger Bandy kvalet om en plats i bandyallsvenskan.
Nu står det klart vilka lag som står för motståndet.
– Det här blir otroligt läckert, säger tränaren Simon Hansson.

Annons

Selånger Bandy hade säkrat seriesegern och i den norra bandyettan redan innan helgens sista match. Tack vare att laget blev etta i tabellen så väntar nu kval om en plats i Allsvenskan nästa vinter.

Nu väntar dubbelmöten mot tre andra lag som ska slåss om avancemanget och följande lag kommer att stå för motståndet:

Haparanda-Tornio Bandy, som blev tia i den norra serien av Allsvenskan.

Köpings IS, som vann ettans östra serie.

Och Åtvidabergs BK som blev tvåa i den södra bandyettan.

För Selångers del så inleds kvalet med hemmamatch mot Haparandalaget från Allsvenskan.

– Det är roligt. Man vet att de varit väldigt bra de senaste åren och de har ju varit i högsta serien för bara något år sedan. Nu får vi öppnar mot dem hemma och det känns som att vi har bra koll på dem och kommer kunna vara förberedda, säger Simon Hansson.

Hur har du skaffat dig koll?

– Jag har lite känningar och kontakter som vi har fått hjälp av. Det vi kommer att märka är att det är ganska stor skillnad på tempot och farten i spelet mellan ettan och Allsvenskan. Där kommer vi få bekänna färg och de spelar väldigt rakt och nästan lite ryskt, det kommer att gå undan, säger Hansson.

Ser du Haparanda som den stora konkurrenten?

– Ja, de kommer med ett annat matchtempo, men vi måste slå alla lag i den här serien för att ha chansen. Jag har inte full koll på de andra lagen än, men de kommer in i det här med en vinnarmentalitet precis som oss. Haparanda har ju däremot fått en del stryk i år så det är lite skillnad så.

Även om Selånger nu ser fram emot kvalet så var lottningen en mardröm om man ser till resorna som väntar. Till bortmatchen mot Åtvidaberg är det omkring 60 mil enkel resa och till mötet med Haparanda handlar det om 65 mil – och båda matcherna ska enligt spelschemat avgöras på vardagar.

– Vi ska föra samtal under veckan och se om kan lösa på något sätt. Det är inte roligt för någon av föreningarna och det kommer att tära ekonomiskt för oss alla. Vill man prestera spelmässigt också så är det svårt att åka samma dag och så. Det kommer att föras en dialog med de andra lagen om att kanske justera några datum, säger Simon Hansson.