Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selma spårlöst försvunnen i månader – hittades via nätet

Familjen hade gett upp hoppet om tvååriga Selma.
Men en dag när Jonas satt och surfade på Blocket så fick han syn på den försvunna familjemedlemmen.
– Plötsligt så var hon bara där, säger Jonas Tinnerholm.

Annons

För drygt tre månader sedan försvann familjen Tinnerholms tvååriga honkatt Selma. Familjen letade och ropade efter katten överallt. Hos grannar, i uthus och på andra platser men katten gick inte att hitta och till slut så började man befara det värsta.

– Vi trodde att hon var död, att räven tagit henne eller att hon hade blivit överkörd, säger Jonas Tinnerholm.

Saknaden efter Selma var stor, speciellt för femårige Liam som katten ofta kom till om natten. Dagarna blev till veckor och familjen hade nästan gett upp hoppet om att få tillbaka Selma men allting tog en oväntad vändning. Det var när Jonas satt och surfade på sälj- och köpsajten Blocket som han plötsligt fick se en annons om en katt.

– Hemlös honkatt söker ägare stod det, förklarar Jonas.

Katten var precis på pricken lik Selma men annonsören bodde i Härnösand. Det gjorde att Jonas var lite tveksam om det kunde vara familjens kära katt. Men efter några samtal och frågor så bestämde sig familjen för att åka till Härnösand och se efter.

– Hon som hade gett katten mat sa att den var stor men vår lilla Selma är inte stor så det var med stor tvekan vi åkte, säger Jonas och förklarar samtidigt att kvinnan som hittade Selma själv hade en liten kattunge så det var kanske den hon jämförde med.

Familjen gav sig av till Antjärn strax söder om Härnösand och när de kom fram så visade det sig att de gjort rätt som åkte.

– När vi kom fram så såg vi att det var Selma och när vi ropade så kom hon direkt, säger Jonas.

Nu bor katten hemma hos familjen på Lejonvägen i Böle igen och även om hon går ut ibland så märks det att hon trivs tillsammans med alla barnen i huset.