Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen kvittering mellan Nedansjö och Kovland – dramatisk sista omgång väntar

Det blev inget firande av seriesegern för Kovlands IF när laget spelade lika mot Nedansjö IK.
Nu avgörs fotbollsfemman i sista omgången.

Under söndagen hade serieledarna Kovlands IF kunnat säkra sin biljett från division 5 till division 4. Men så blev det inte när Nedansjö IK:s Gabriel Lundgren i 84 minuten kunde göra lagets första och enda mål. Men det räckte för att hålla serien vid liv och ett lika reslutat, matchen slutade 1–1.

– Vi måste få igång vårt spel och komma in mer i matchen, det tar vi med oss från i dag och det kommer vi jobba mer med under träningarna, säger Kovlands IF:s tränare Fredrik Åhsén.

Striden om förstaplatsen i serien fortsätter och Nedansjö IK har en match mindre spelad eftersom mötet med Alnö 2 tidigare i september blev uppskjutet.

Den sista omgången nästa helg blir högdramatisk. Då möter Nedansjö Medskogsbrons BK borta – samtidigt som Kovlands IF har bortamatch mot Ljustorps IF.

– Vi ska göra vad vi kan för att vinna. Sen får vi ta ett snack i laget om hur vi kommer att göra med spel i division 4. Men vinna det vill man allt göra, säger Nedansjö IK:s tränare Lars Sjödin.

I 64:e minuten blir Nedansjö IK:s Viktor Bergman Gullmark utvisad och laget lyckas ändå kvittera med en man mindre plan.

– Det är inga konstigheter eller något vi mer kommer att diskutera. Utvisningar händer i jämna matcher som dessa, säger Lars Sjödin.

MATCHFAKTA:

Nedansjö IK–Kovlands IF 1–1 (0–1)

Målen: 1–0 (19) Jesper Eliasson, 1–1 (84) Gabriel Lundgren.

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö.

Publik: 121.