Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senaste beskedet om fredagens busstrafik: "Vi är medvetna om att det kan bli trubbel"

Artikel 17 av 17
Väderkaos i november
Visa alla artiklar

Torsdagens oväder orsakade stora problem i kollektivtrafiken och flera bussturer blev inställda. Prognosen inför fredagen är försiktigt positiv.
– Vi har inga ambitioner nu att ställa in någon trafik, säger Hans Fälldin, administrativ chef på Din tur, på torsdagskvällen.

TV: Din tur: "Vi är medvetna om att det kan bli trubbel i morgon"

Enligt Forecas väderprognos kommer temperaturen att ligga strax över plusstrecket längs Västernorrlands kust under natten. Först efter lunch på fredagen räknas det bli minusgrader. Inåt landet, i Ånge, Kramfors och Sollefteå, kan det bli noll- och minusgradigt redan under natten till fredag.

– Det kan frysa till på vägbanorna. Det är riskabelt med halka, men vi har inga ambitioner nu att ställa in någon trafik, säger Hans Fälldin om fredagens bussturer och fortsätter:

– Vi får se hur trafiken ser ut i morgon och vi räknar med att snö- och sandröjningen medger trafik. Vi är medvetna om att det kan bli trubbel i morgon men vi kan inte förutsäga något.

Läs också: Risk för ishalka på länets vägar efter ovädret

Många turer i hela Västernorrland ställdes in på torsdagen – och ännu fler drabbades av förseningar och andra störningar.

– Vi har haft god förståelse för att det har varit trafikstörningar. Vi har ställt en hel del skoltrafik men föräldrarna har varit måna om att inte utsätta barnen för fara på dåliga vägar.

Vid 05-tiden på fredagsmorgonen kommer Din tur att meddela på sin hemsida om några linjer ställs in.

För Plus-kunder: Halkan ställer högre krav på förarna – så här kör du säkert på snö och is