Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senioruniversitetet Sundsvall

40 år med TV Gun Hägglund berättade om sin TV-karriär. Hon fanns med redan i den första sändningen från Tekniska högskolan ? dock inte i bild. I september 1958 läste hon nyheterna i Aktuellt och blev därmed den första kvinnliga nyhetsuppläsaren i världen.

Gun började sin karriär inom kortvågsradion där hon kunde utnyttja sina stora språk-kunskaper. Dem hade hon också haft nytta av i sin huvudsakliga sysselsättning, nämligen översättning av filmer och TV-serier.

När TV-chefen märkte att hans mage växte och orken minskade startade serien Träna med TV, som Gun ansvarade för tillsammans med Bengt Bedrup. Gruppen som tränade håller fortfarande i gång.

1970 startade familjeprogrammet Halv sju. Eftersom Gun ?fanns på plats i huset? så blev hon en av programledarna.. Under den tiden lärde hon sig att inte vara rädd för direktsändningar.

Många minns också hennes insats i helkvällarna med Razzel.

Under två år ledde hon Café Sundsvall. Senast medverkade hon i Fråga doktorn under hösten 2008