Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sensationellt beslut som förändrar

Tidigare har distriktsläkarens teorier mött kraftigt motstånd. Men efter Socialstyrelsens sensationella beslut är tongångarna annorlunda.

Annons
När Annika Dahlqvist slutade på vårdcentralen i Kvissleby var det för att hon inte kunde jobba med det hon trodde på. Hon menar själv att det var flera på vårdcentralen som anammade hennes teorier.
Men för vårdcentralen var det viktigare att få förlängt kontrakt, säger hon.
Verksamhetschef Lis-Britt Engberg menar dock att det inte fanns något annat alternativ.
Vi ska ju bedriva en verksamhet enligt medicinsk beprövad vetenskap enligt direktiv från landstinget. Det vi gjorde den gången känns helt rätt för då hade hon inte fått det bekräftat, säger Lis-Britt Engberg som nu gratulerar sin tidigare anställde till framgången.
En annan som tidigare varit mycket kritisk mot Annika Dahlqvist kolhydratterori är Åke Bruce, läkare och professor i tillämpad näringslära vid Livsmedelsverket. Efter att ha hört Socialstyrelsens utlåtande menar han att kostråden är av skilda slag.
Jag hävdar med bestämdhet att det är viktigt att hålla isär vad som är kostråd för behandling av patienter och vad som är kostråd i form av rekommendationer till befolkningen i allmänhet, säger professor Åke Bruce.
Annons