Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent avgörande när Wildcats förlorade mot Brynäs: "De gör mål på våra misstag"

Sundsvall Wildcats stod emot länge och väl.
Men till slut sprack nollan och Brynäs kunde vinna.
– Det är två misstag som de gör mål på, säger tränaren Lars Johansson.

Annons

Riksserien är inne på slutspurten och för Sundsvall Wildcats, som redan är klart för kvalspel, väntar ett dubbelmöte med Brynäs innan landslagsuppehållet.

Torsdagsmatchen i Timrå Isstadion slutade med en Brynässeger och avgörandet kom i den sista perioden.

– Det var inte alls bra i första. Jag tog time out efter 10-11 minuter i första och sedan tycker jag att det blev bättre. Men vi har ett jätteungt lag nu och många av de vi lånat från Modo och Linköping har inte spelat så många matcher i Riksserien, men det blir bättre och bättre, säger Lars Johansson.

Det var mållöst fram till att Linnea Odbratt kunde spräcka nollan Sundsvallsmålvakten Anna Engström med knappt 14 minuter kvar att spela. Brynäs andra mål kom när Sundsvall spelade power play.

Annie Svedin stod över matchen för att bli kvitt sina ljumskproblem inför landslagssamlingen som väntar. I stället fick Erica Udén Johansson spela back, precis som i den förra omgången.

– Vi flyttade ned henne, men då tappar vi samtidigt kraft framåt, säger Lars Johansson.

Sundsvall Wildcats har haft stora skadeproblem under hela säsongen och samtidigt som ett par spelare nu ser ut att kunna komma tillbaka och förstärka laget inför kvalet längre fram så drabbades Emma Holm av en misstänkt hjärnskakning på torsdagen.

– Det är ju längesedan vi fick ge upp tanken på att ta oss över strecket. Vi har haft lag för att klara det, men det har varit en jävla motlutssäsong med tanke på skadorna, säger Lars Johansson.