Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ser ingen möjlighet att tillmötesgå Beck (M)

Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) ser det inte som möjligt att genomföra det förslag som Hans-Erik Beck (M) lagt fram gällande avkastningen från Ångefallen kraft AB.

Tanken som Ångemoderaten lagt fram är att öronmärka de kronor som fortfarande tickar in från det delägda kraftbolaget i en pott utanför kommunens driftbudget och där en bestämd del avsätts för vad han valt att kalla "prioriterade satsningar".

Läs mer: Så vill Hans-Erik Beck använda Ångefallens avkastning

Motionen där han sammanställer sina tankar stöter dock på patrull. Enligt kommunalråd Sten-Ove Danielsson så kan man inte lägga kommunala intäkter på sidan om på det sätt som Beck föreslår. Dessutom har kommunen redan lyft ut pengarna utanför driftbudget, vilket kommunfullmäktige tog beslut om redan i fjol och som han berättade om i en artikel på ST.nu inför budget 2016.

Läs mer: Har lyft ut avkastningen från Ångefallen kraft

– Den avkastning som uppstår ska vara kommunens årliga överskott, och at redan ett halvår efter att vi kommit överens om hur vi ska se på avkastningen, samt att inga intäkter en kommun har kan läggas på sidan om budget, gör att jag kommer föreslå att motionen avslås, skriver Sten-Ove Danielsson i sitt yttrande.

Går hans linje igenom så blir det också andra gången som Hans-Erik Beck får avslag på sina tankar kring avkastningen från Ångefallen kraft, då en liknande motion avslogs för bara lite drygt ett år sedan.

Läs också: Inget gehör för Becks "kraftfulla" motion

Samtidigt nämner kommunalrådet i sitt yttrande att Ångemoderatens tankar går att förverkliga via den väg som nu är vald.

– Kan vi tillsammans jobba för att kommunens ekonomi även framledes ska vara i balans och ge ett visst överskott så skapar vi ett handlingsutrymme som gör att de tankar motionären har kan förverkligas, skriver Ånges kommunalråd.