Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ser inget fel i att använda bygdemedel till skolgårdar – "Man kan inte vara så snäv"

Till skillnad från oppositionen så ser inte kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) några problem med att bygdeavgiftsmedel läggs på kommunens skolgårdar.

Annons

I går berättade vi om oppositionens ifrågasättande av kommunens hunger efter bygdeavgiftsmedel, och bland annat ansökan om 300 000 kronor till Ljungaskolans utemiljö. En ansökan som försvaras av kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

– Det handlade om att göra den nya skolgården bättre än vad vi annars hade kunnat göra. Valet var att pruta eller göra någonting bra, säger han.

Till skillnad från Leif Edh (VFÅ) så ser han inget fel i att ta bygdeavgiftsmedel till utveckling av skolgårdar.

Läs också: De vill stoppa kommunens planer på bygdeavgiftsmedel

– En skolgård kan även användas på kvällar och helger, och man kan inte vara så snäv att man skulle säga ja om sakerna gjordes 200 meter bort men inte på en skolgård, anser Sten-Ove Danielsson, vars parti lovade att prioritera just satsningar på skolgårdar vid förra valet.

– Min förhoppning är att vi nästa år kan göra en satsning på skolområdet i Ånge också, där kommunen tillsammans med Västernorrlands idrottsförbund och bygdeavgiftsmedel kan skapa en arena för spontanidrott där, förklarar han.

Beträffande den andra ansökan från Ånge kommun, den gällande inköpet av en ny mobil scen, så ställer han sig däremot på samma ben som oppositionsledarna.

– Även jag anser att det vore klokt att vänta med det beslutet tills vi har ett bättre underlag, för klarar vi oss med en scen för en halv miljon kronor så ska vi naturligtvis inte köpa in någonting som är mycket dyrare, säger kommunalrådet.