Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ser mycket allvarligt på situationen"

Under matchen mellan Gottne och Kubikenborg i division 3 Mellersta Norrland fick domarna ta emot dödshot från publiken på Haraldsängen i Gottne. Det är något som Gottnes sportchef Mats Falck ser mycket allvarligt på och tar helt avstånd över händelsen.

– Vi från Gottne IF ser mycket allvarligt på uppkomna situationen. Dessa människor är inte välkomna till Haraldsängen igen, vi tar helt avstånd till detta och sådana här saker är inte acceptabelt i föreningslivet. Man måste kunna hantera motgångar när ett domslut går emot dem, säger Mats Falck.

Enligt uppgifter så ska två individer på läktaren ha skrikit dödshot mot domarna i slutet av matchen, där en av dem var mer pådrivande en den andre.  Vilken innebar att händelsen har anmälts till fotbollsförbundet, men den har även blivit polisanmäld.

Från domarhåll ser de också mycket allvarligt på situationen.

– Domarna upplevde matchen väldigt hotfull och fick bryta den med någon minut kvar av matchen på grund att de inte kände sig trygga, säger Kenneth Andersson domarcoach för Norra Norrland.

Hur upplevde domarna matchen annars?

– Det var åtta varningar och två röda kort, men de upplevde inte några problem på planen. Ingen konstigt stämning alls utan det var från läktarhåll som de blivit upprörda. Här har det gått över gränsen när de hotar att döda, säger Andersson.

Har arbetsklimatet för domarna blivit sämre?

– Generellt finns det en bra respekt mellan spelare och ledare mot oss domare. Sedan i stridens hetta kan det naturligtvis uttryckas hårda ord. De sällan liknande händelser inträffar, där jag anser att domarna agerat korrekt, säger Andersson.

Från Gottne IF:s sida är det första gången något liknande inträffar och de kommer nu att kalla till ett extra möte efter den här situationen, men exakt vilka åtgärder de ska ta till med vet de inte just nu.

– Sådant här får bara inte hända igen och vi avvaktar vad polisen säger. Vi måste såklart ha ett möte i morgon eller måndag för att se hur vi kan gå vidare. Svårt att se att vi kan anlita en vakt, men kanske måste vi ha en till publikvärd bland publiken. Vi har annars en fantastiskt publik i mina ögon, det var, förmodar jag, en engångsföreteelse. Det är vidrig gjort och helt oacceptabelt, säger Mats Falck.

När händelsen lugnat ner sig så färdigspelades matchen och slutade 1-1.