Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serieledande Timrå föll mot AIK – Anton Holm tvåmålsskytt

Trots storspel av Henrik Haukeland fick Timrå IK se sig besegrade.
AIK:s Anton Holm blev stor matchhjälte sedan han gett hemmalaget segern efter tre raka förlsuter.

Annons

Det var Timrå IK som tog kommandot i första perioden borta mot AIK. Serieledarna skapade flera farliga lägen, men AIK-målvakten Linus Lundin var stabil i kassen.

Trots hög press från Timrå så lyckades AIK hålla undan genom bra spel i defensiven, och slutligen var det också hemmalaget som tog ledningen genom den farlige målgöraren Anton Holm när klockan stod på 14.53.

Resultatet stod sig perioden ut, och hemmalaget gick därmed ut med en ledning i andra perioden.

Med ledning in i andra såg det också ut som att AIK kom ut med ny energi. AIK höll ett högt tempo, och kom till många farliga chanser.

Henrik Haukeland spelade bra i Timråkassen, men efter drygt 14 minuter in i andra perioden så utökade AIK sin ledning genom Max Lindholm.

Därefter försökte Timrå skapa framåt, men trots några farliga lägen i slutsekunderna så lyckades bortalaget inte få hål på Linus Lundin.

I tredje perioden kom Timrå ut bra, och efter 4.49 minuter spelade reducerade Timrå IK till 2–1 genom nyförvärvet Alexandre Lavoie.

Men närmare än så kom aldrig Timrå, utan AIK utökade istället sin ledning till 3–1 efter 9.30 genom Anton Holm.

Det blev också slutresultatet för matchen.

AIK–TIMRÅ IK 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (14.53) Anton Holm (Ludvig Classon, Albin Johansson)

Andra perioden: 2–0 (14.36) Max Lindholm (Anton Holm, Robin Axbom)

Tredje perioden: 2–1 (4.49) Alexandre Lavoie (Jonathan Dahlén, Jakob Olofsson), 3–1 (9.30) Anton Holm (Christian Sandberg, Max Lindholm)

Skott: 29-24 (7–9, 17–6, 5–9)

Utvisningar: 2x5-2x2

Domare: Peter Lyth, Petter Norman, Peter Almerstedt

Publik: 2934