Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serieledarna fick sig en näsbränna

GIF Sundsvall hade inte förlorat hemma på ett år. Men mot Sirius stämde inte mycket.
– Det mesta gick bara fel, det mest positiva är att det är match redan på onsdag igen.

Det säger Daniel Sliper efter det tuffa mötet mot välspelande nykomlingen Sirius som försvarade sig väl och bjöd på ett varierat och vägvinnande passningsspel. GIF Sundsvall kom fel in i matchen redan från början. Efter bara sex minuter ställde Robert Lundström sin målvakt Tommy Naurin med en bakåtpassning. Oändligt långsamt rullade bollen över mållinjen.

– Det var oturligt. Jag ville ha ett nickpass, men han tog ner den och slog passet lite i blindo, det var inte mycket att göra, säger Naurin.

Självmålet satte sin prägel på matchen. Gästerna Sirius fick arbetsro och hittade ett lugn och en säkerhet i spelet, medan Giffarna blev stressade och slog bort en hel del bollar, även enkla passningar.

– Vi klarar inte av att gå tillbaka till det enkla spelet som vi behöver för att ta oss ur en tuff period. Vi har varit med om tillräckligt mycket som grupp för att klara av att ändra matchbilden på planen i stället för i omklädningsrummet i paus med tränarens hjälp, säger Naurin.

Giffarna skapade ändå en del målchanser. Robert Lundström kom runt på kanten någon gång, Adam Chennoufi lade en boll rakt i famnen på Sirius målvakt Andras Andersson och Johan Eklund hade öppet mål med tofflade bollen utanför med vänstern.

I stället kunde Superettans utropstecken och skyttekung Stefan Silva säkert sätta 0–2 till Sirius innan paus efter fint inspel av Kar Larsson.

– I paus pratad vi om att hitta in bakom eras ytterbackar, där fanns det ytor. Men vi hade svårt att komma igenom och vi hade svårt att skapa, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Giffarna försökte ändå, försökte komma runt, försökte komma in i Sirius straffområde. Efter en tilltrasslad situation kom också reduceringen genom Daniel Sliper som dunkade in bollen högt.

Men inte ens det hjälpte.

– Det var uppförsbacke hela vägen i dag. Vi får inte till det, bollen studsar hit och dit bara. Det var många små faktorer som gjorde att helheten inte stämde, säger Sliper, som inte hittar mycket positivt i matchen.

Nej, det mesta gick fel, det mest positiva är att det är match redan på onsdag igen.

GIF Sundsvall–IK Sirius 1–2 (0–2)

Första halvlek: 0–1 (6) självmål, 0–2 (40) Stefan Silva.

Andra halvlek: 1–2 (79) Daniel Sliper.

Domare: Magnus Ahlsén.

Publik: 2 926.